Sådan repareres et cd-rom-drev

Uden et fungerende CD-drev har din computer alvorligt nedsat funktionalitet. Du kan ikke installere nye programmer eller køre eksisterende, der kræver en CD. Hvis dit cd-drev er stoppet med at fungere helt eller kun fungerer intermitterende, er der flere forskellige fejlfindingstrin, du kan følge for at rette det selv, før du skal kontakte producenten.

Trin 1

Tænd computeren, og tryk på "Skub ud" -knappen på cd-drevet for at se, om den har strøm og skubber ud af sig selv. Træk disken ud, og sørg for, at det er en CD og ikke en DVD, som drevet ikke kan læse. Sørg for, at etiketten vender opad, og at den klare side vender nedad. Vend det om og sørg for, at cd'en ikke har ridser. Sæt en anden cd i drevet, og se om den kører normalt, hvis den originale cd er defekt.

Trin 2

Klik på knappen "Start" i nederste værktøjslinje, og klik derefter på "Kontrolpanel". Vælg indstillingen "Enhedshåndtering", og klik derefter på plustegnet ved siden af ​​navnet på dit cd-drev. Klik på "Indstillinger" og se derefter, om der er et flueben i feltet ud for linket "Indsæt automatisk". Marker afkrydsningsfeltet, hvis det ikke allerede er markeret. Sluk for din computer og tænd den igen, og prøv at sætte en cd i drevet igen.

Trin 3

Naviger tilbage til Enhedshåndtering, og vælg derefter indstillingerne for cd-drevet. Klik på "Enhedsdriver", og vælg derefter indstillingen for at søge efter en ny driver. Klik på linket for at downloade en ny driver, hvis en er tilgængelig.

Trin 4

Sluk for computeren. Træk netledningen og kablerne til skærmen, tastaturet, musen og højttalerne bag på computeren. Brug en skruetrækker til at fjerne skruerne i venstre side af computerkassen. Tag venstre sidepanel af, så du kan se inde i computeren. Fjern skruerne, der holder cd-drevet i bugten, og frakobl derefter SATA-kablet, der forbinder det med strømforsyningen. Undersøg drevet og SATA-kablet for synlige skader, såsom bøjede eller ødelagte stykker. Sprøjt drevet og drevrummet med dåse luft for at fjerne støv eller snavs. Kontroller det orange eller gule plaststykke på bagsiden af ​​drevet, og se om det knækkede ind på det sted, der siger "Master" eller "Slave." Flyt stykket over til "Slave" -indstillingen, hvis det ikke allerede er der, og sæt det tilbage i drevrummet.

Saml computeren igen, og prøv drevbåsen igen. Kontakt producenten for at finde ud af deres garantimuligheder, hvis den stadig ikke fungerer.