Sådan spores et chikanerende telefonopkald fra et privat nummer

Det kan være frustrerende og endda skræmmende at modtage et chikanerende telefonopkald fra et privat nummer. Når den, der ringer, maskerer sit telefonnummer, vil du føle dig hjælpeløs, fordi du ikke har nogen enkel måde at vide, hvem der generer dig. Heldigvis er der måder at afmaske et privat nummer, selvom den, der ringer op, muligvis tager skridt til at blokere det. Det kan være nødvendigt at få dit telefonselskab og politiet involveret, men du kan identificere den chikanerende opkald og stoppe problemet.

Dokumenter detaljer om det chikanerende telefonopkald, herunder dato, klokkeslæt og længde på opkaldet, og hvad den, der ringer op, siger til dig. Hvis du får mere end et opkald, skal du oprette en log for at spore hver begivenhed. Hvis du bor i en tilstand, der giver dig mulighed for at båndopkald uden den anden parts samtykke, skal du båndoptage de chikanerende opkald.

Rapporter det chikanerende telefonopkald til både telefonselskabet og politiet. Udfyld en politirapport for at få problemet officielt registreret. Brug din dokumentation til at hjælpe dig med at udfylde rapporten, så den indeholder komplette oplysninger om chikaneens fulde omfang.

Bed din telefonudbyder om at aktivere sporing af opkald på din linje, hvis den ikke allerede er tilgængelig. Typisk vil dette indebære at ringe til en kode som * 57, når du modtager et chikanerende telefonopkald fra et privat nummer. Nummeret vil blive leveret til det lokale politi, og de kan forbinde det med den politirapport, du har indgivet.

Anmod om opkaldsoplysninger fra politiet. De fleste telefonselskaber giver kun resultaterne af et spor til retshåndhævende myndigheder. Når politiet først har fået det og linket det til din politirapport, skal de være i stand til at give dig telefonnummeret og navnet og adressen på den person, som nummeret er knyttet til.

Brug Trap Call til at afmaske nummeret, hvis du modtager det chikanerende telefonopkald fra et privat nummer på din mobiltelefon (se Ressourcer). Trap Call er en speciel tjeneste, der kan afsløre private opkald til en mobiltelefon og sende nummeret til cellen. Det tilbyder en gratis prøveperiode, og du kan købe et abonnement, hvis du ofte har problemer med at chikanere opkald fra private numre.

Advarsler

Sporing af opkald kan afsløre private telefonnumre, der bruges til chikane, men mange irriterende opkaldere bruger forudbetalte mobiltelefoner eller betalingstelefoner til yderligere at skjule deres identitet. Stol ikke på opkaldssporing for at stoppe problemet. Du skal muligvis være forberedt på at ændre dit telefonnummer. De fleste telefonselskaber foretager ændringen gratis, hvis du anmoder om det på grund af chikane.