Sådan køres MATLAB-kode i oktav

Elementer, du har brug for

  • Computer med GNU Octave installeret

  • .m-fil (Matlab-programfil)

Matlab er et numerisk computersoftwareprogram, der blev oprettet af computerforsker Cleve Moler. Matlab er kendt for sin evne til at håndtere matrixoperationer såvel som brugervenligheden af ​​programmeringssproget. Omkostningerne for Matlab kan dog ofte være uoverkommelige, og en bruger vil muligvis forbedre på et indbygget Matlab-program. GNU Octave er et open source-alternativ til Matlab, der har lignende muligheder og en lignende programsprogssyntaks. På grund af dette kan Matlab-kode ofte udføres ved hjælp af Octave.

Åbn GNU Octave-programmet på din computer. Dette sker generelt ved hjælp af en kommandoterminal.

Naviger til det specifikke bibliotek, hvor Matlab-programmet, du ønsker at køre, er placeret. For eksempel i Linux kan du navigere til det bibliotek, hvor filen er placeret, ved hjælp af en kommando, der ligner

cd hjem / matlab / filer /

hvor "cd" er ændringskatalogkommandoen, og den specifikke fil er indeholdt i filer.

Kør Matlab-programmet på din computer ved at skrive kommandoen i terminalen. Hvis du f.eks. Vil køre filen test1.m i Octave, skal du skrive:

test1.m

Advarsler

Der kan være en forskel i syntaksen mellem en Matlab-fil og en Octave-fil. Sørg for, at du har rettet eventuelle forskelle mellem koden til de to programmer, ellers støder du på fejl.