Finde filer fra kommandolinjen

At søge filsystemet til et bestemt dokument eller en fil er let og meget hurtigt. Selvom de fleste brugere bedst serveres ved hjælp af Spotlight fra menulinjen, er der tidspunkter, hvor enten Spotlight ikke virker, har du brug for flere parametre, du arbejder i Terminal, fungerer med en fjernmaskine eller måske bare vil bruge en alternativ søgefunktion.

Du er heldig, vi viser dig hvordan du finder filer og mapper direkte fra kommandolinjen ved hjælp af to forskellige tricks. Den første metode er operativsystemet agnostic, hvilket betyder at du vil kunne bruge søgefunktionen med Mac OS X, Linux, BSD og mange andre unix-variationer, mens det andet trick til søgning bruger en Mac-only-model til at finde filer fra kommandolinjen. Lad os læse om og lære at bruge disse store evner.

Søgning efter filer fra kommandolinje med find

Find-kommandoen er meget hurtig og nem at bruge, den er lige fra UNIX-verdenen og fungerer som sådan i Linux såvel som Mac OS X. Hvis du søger at lære ting, der er konsistente på tværs af platforme, er find et godt valg.

På det mest grundlæggende er find kan bruges som sådan:

find path parameters

Du kan f.eks. Finde noget i brugerens hjemmekatalog, der indeholder "skærm" i det navn med følgende:

find ~ -iname "screen*"

Du vil måske gerne røre resultaterne til mere, hvis du forventer et stort afkast, som sådan:

find ~ -iname "screen*" | more

Selvfølgelig kan du også finde specifikke filer, der er begravet et eller andet sted i en mappe. For eksempel ser du i mappen brugerbibliotek for en bestemt plistfil:

find ~/Library/ -iname "com.apple.syncedpreferences.plist"

Du skal prefix finde med 'sudo' for at søge rodmapper og uden for de nuværende brugerrettigheder. find også understøtter udtryk, så du kan søge efter meget specifikke kampe, jokertegn, sekvenser og andre avancerede muligheder.

find er meget kraftfuldt, men det er strømmen hurtigt medfører det lidt kompleksitet, hvorfor den klassiske mdfind-kommando sandsynligvis er bedre for flere nybegyndere kommandolinjebrugere.

Søgning efter filer på kommandolinjen med mdfind

mdfind er Spotlight's terminal interface, hvilket betyder, at det ikke virker, hvis Spotlight selv er deaktiveret, fungerer ikke af en anden grund eller genopbygger dets indeks. Hvis man antager, at Spotlight virker som den er beregnet, er mdfind meget hurtig, effektiv og lidt mere brugervenlig.

På det mest grundlæggende niveau anvendes mdfind som følger:

mdfind -name FileName

For eksempel at finde alle udseende af "Foto 1.PNG" kommandoen ville være:

mdfind -name "Photo 1.PNG"

Fordi mdfind er som Spotlight, kan det også bruges til at søge indholdet af filer og mapper til en bestemt fil. For at finde alle dokumenter, der indeholder en persons navn, kunne det gøres som følger:

mdfind "Will Pearson"

Meget som finde kommandoen kan sende resultater til flere være nyttige, når du sorterer gennem mange filer, som sådan:

mdfind "Sent from my" | more

mdfind kan også være begrænset til specifikke mapper med -onlyin flag:

mdfind -onlyin ~/Library plist

Endelig er der også 'find'-kommandoen, som også er meget kraftfuld og kan knyttes til at finde, men den skal aktiveres separat.

Kender du til andre fantastiske søge tricks eller filplaceringsmetoder til kommandolinjen? Del med os i kommentarerne.