Forseglingsmetoder til anodisering af aluminium

Anodiseringsopløsninger er velkendte til fremstilling af porer i belægningen af ​​det anodiserende aluminium. Disse porer absorberer farvestoffer og fastholder også smøremidler, hvis der påføres nogen. Derudover giver de også områder, hvorigennem metallet let kan korrodere. For at øge korrosionsbestandigheden og farvestofretention anvendes forsegling normalt. Flere forseglingsmetoder, der anvendes, inkluderer brugen af ​​kogende vand, kaliumdichromat og nikkelacetat.

Kogende vandmetoden

Denne proces involverer en lang nedsænkning af det anodiserede aluminium i kogende varmt vand, som er blevet deioniseret eller er i dampform. Denne metode er ikke særlig dyr, da den kun reducerer slidstyrke med 20 procent. Oxidet omdannes til en hydreret form, og den hævelse, der resulterer, reducerer overfladeporøsiteten.

Nikkelfluoridmetoden

Denne proces er blevet brugt som et alternativ til de varme forseglingsmetoder, som, selvom de forhindrer korrosion, er kendt for at gøre det anodiserede aluminium blødere; det er en kold forseglingsproces, der involverer tilsætning af fluoridnikkel til det anodiserede aluminium. Fluoridionerne trænger ind i porerne, der fungerer som stedet for udvekslingsmekanismen. En gang i porerne forårsager ionerne et forskydning i pH, hvilket får nikkelionerne til at udfældes. Det dannede nikkelhydroxid blokerer derefter porernes mund og forsegler effektivt filmen. Derefter optræder et langsomt trin, hvorved vand fra atmosfæren diffunderer ind i filmen, hvilket får porerne til at blokere, og til sidst produceres en film, som effektivt forsegles.

Nikkelacetatmetoden

Anvendelsen af ​​nikkelacetat fungerer ud fra det samme princip som brugen af ​​nikkelfluorid, da nikkelionerne stadig er inkorporeret i porerne. Nikkelionerne blokerer eller fylder derefter porerne. I denne metode skal de anodiserede aluminiumekstruderinger imidlertid opvarmes til en temperatur på ca. 100 grader Celsius (212 grader Fahrenheit). Denne metode finder sted gennem hydrolyse, hvorved nikkelhydroxidet udfældes i overtrækkets porer.

Kaliumdichromat

For bedre modstandsdygtighed over for korrosion og saltvand, forsegles de anodiske belægninger normalt med en 5 procent opløsning af kaliumdichromat. Løsningerne fungerer normalt ved et kogepunkt, og nedsænkning finder sted i ca. 15 minutter. Ved en pH på ca. 5 til 6 finder absorptionen af ​​kromationer sted, hvilket muliggør hydrering af overtrækket. De dikromatbelagte tætningsmidler er ikke så modstandsdygtige over for farvning sammenlignet med de andre forseglingsmetoder.