Hvad er MD5?

Har du nogensinde hørt om MD5 og ikke sikker på hvad det var eller hvad det betød? Du er sandsynligvis ikke alene, men MD5 er vigtig, og med lidt at forklare, let at forstå. Lad os forklare lidt om MD5, hvad det er, og hvorfor du bør vide om det.

Hvad er MD5?

MD5 står for 'Message Digest Algorithm 5', og for de fleste applikationer repræsenterer MD5 noget som et digitalt fingeraftryk, så du kan være sikker på, at en fil er nøjagtig den samme, om den er gemt her, hvor eller hvor som helst. Det er en meget effektiv måde at sikre en digital signatur og fil integritet.

Så hvorfor bruge MD5?

Hvis du nogensinde har hentet en stor fil, vil du sandsynligvis være sikker på, at filen ikke var beskadiget i processen. Dette gælder især ting som diskbilleder, hvor brug af en korrupt ISO til at installere software kan føre til katastrofe (jeg brugte engang en ødelagt ISO-fil til at prøve en Linux-installation, dårlig idé). Ved hjælp af MD5 Hash kan du være sikker på, at den fil, du har på din maskine, er digital identisk med den originale fil fra kilden. Mange kilder til store filer vil tilbyde en MD5 Hash at sammenligne din fil til, så du kan være sikker på, at filen er overført fuldstændigt og uden nogen form for misbrug.

Hvorfor fortæller du os om MD5?

For nylig har jeg lavet et indlæg om, hvordan man tjekker MD5 hash på Mac OS X, og det første spørgsmål jeg fik fra en af ​​mine venner var "hvad dårligt er MD5?" så dybest set, der fortalte mig en forklaring på MD5, og det er almindeligt brug kan være nyttigt for vores læsere. Som Mac-bruger bruger jeg MD5 hash hele tiden til at kontrollere stor fil integritet, og det er bare god computerkendskab at have. Håber dette hjælper!

Til praktiske anvendelser kan du tjekke, hvordan du tjekker MD5 hash på din Mac, det fungerer det samme på Linux og Unix forresten, så du udvikler dine kommandolinjefærdigheder rundt omkring.