OS X 10.10.3 Beta 1 med billeder App udgivet til test

Apple har udgivet den første pre-release seed version af OS X 10.10.3 til udviklere. Denne særlige beta-version af Mac-systemsoftwaren ankommer som build 14D72i og synes primært at fokusere på en ny Photos app, der har til formål at erstatte iPhoto i OS X.


Mac-udviklere kan downloade OS X 10.10.3 beta 1 fra udviklercentret eller via Software Update i App Store. Formentlig vil 10.10.3 beta overføre til OS X Public Beta brugere i den nærmeste fremtid.

Den fulde pre-release download er omkring 1 GB i størrelse og kræver en genstart som normalt. Sørg for at lave en sikkerhedskopi, før du installerer.

Med billeder som den primære omtale i denne build, er det uklart hvilke andre fejl og problemer OS X 10.10.3 vil i sidste ende fokusere på også. Det er muligt, at 10.10.3 vil fokusere på netværksproblemer igen, da nogle brugere fortsat oplever Wi-Fi-problemer med OS X 10.10.2. Alle andre tidligere mindre opdateringer til OS X Yosemite har inkluderet forskellige fejlrettelser og fokuserer på wi-fi, som har løst problemer for nogle brugere, mens vedvarende problemer forbliver for andre.

Udgivelsesnotaterne bundtet med Photos for OS X 10.10.3 fokuserer på funktionerne i den nye billedstyrings- og redigeringsapp:

Alt nyt til OS X, Photos organiserer automatisk dit fotobibliotek og hjælper dig med at perfektere dine fotos med omfattende redigeringsværktøjer. Du kan også gemme dine fotos og videoer i skyen ved hjælp af iCloud Photo Library, og få adgang til dem på alle dine enheder.

Billeder lader dig:
- Gennemse dine billeder efter tid og sted i Moments, Collections og Years visninger.
- Naviger dit bibliotek ved hjælp af bekvemme fotos, Delt, Album og Projekter-faner
- Gem alle dine fotos og videoer i iCloud Photo Library i deres originale format og fuld opløsning
- Få adgang til dine fotos og videoer gemt i iCloud Photo Library fra din Mac, iPhone, iPad eller iCloud.com med en hvilken som helst webbrowser
- Perfekt dine fotos med kraftfulde og brugervenlige redigeringsværktøjer, der optimerer med et enkelt klik eller en skyder eller tillader præcise justeringer med detaljerede kontroller
- Lav fotobøger af professionel kvalitet med forenklede bookmaking-værktøjer, nye Apple-designet temaer og nye firkantede bogformater
- Køb udskrifter i nye firkantede og panoramiske størrelser

Photos-appen er yderst funktionel og ret attraktiv, med en velkendt iOS-lignende grænseflade i det meste af appen:

Der er også en meget flot, slank mørk sort brugerflade, der er synlig, når du redigerer fotos:

Samlet Billeder til Mac har mange ligheder med Photos-appen i iOS på iPhone og iPad, men med ekstra funktionalitet, der er mere passende til et desktop computermiljø. Fotos app til OS X vil stole stærkt på iCloud for at fungere som beregnet, med synkronisering fra iOS-enheder sker via iCloud, forudsat at denne funktion er blevet aktiveret. Brugere kan lære mere om Photos-app på Preview-siden på Apple.com.

I betragtning af at Photos-appen for øjeblikket er i beta, bør brugere, der er interesserede i at prøve det med OS X 10.10.3, helt sikkert sikkerhedskopiere deres Mac og især deres billeder, før de forsøger at importere dem til beta-applikationen. Beta-software virker ikke altid som påtænkt, og derfor anbefales det kun for udviklere og avancerede Mac-brugere.

Den seneste offentlige version af OS X Yosemite er 10.10.2. Apple siger, at Fotos-appen vil blive frigivet i foråret, hvilket tyder på, at OS X 10.10.3 også vil blive frigivet.