Hvad er adgangskodehacking?

En adgangskode kan være et hemmeligt ord, en sætning eller en streng af tegn, der bruges til at få adgang til sikre data. En person uden kendskab til en adgangskode kan stadig bestemme den gennem adgangskodehacking.

Definition

Adgangskodeadgang, undertiden benævnt adgangskodekrakning, er en metode til at gendanne adgangskoder fra data, der overføres af eller gemmes på en computer.

Formål

Adgangskodehacking kan hjælpe en legitim bruger med at hente en glemt adgangskode. Systemadministratorer kan bruge adgangskodehacking som en forebyggende taktik for at kontrollere, om adgangskoder, der er let hackede, kan ændres for at øge sikkerheden. Uautoriserede brugere hacker adgangskoder for at få adgang til et sikkert system.

Metoder

Gætning og brutal kraft er to metoder, der bruges til at hacke adgangskoder. Personer med kendskab til adgangskodeejerens personlige oplysninger kan gætte på adgangskoden og vælge muligheder baseret på ejerens fødselsdato, kæledyr, relative eller andre oplysninger. Brute force-metoden indebærer forsøg på at indtaste enhver mulig adgangskodekombination for at hente en adgangskode. Dette er mest effektivt, hvis hackeren kender hash-funktionen til adgangskode eller algoritme eller matematisk beregning, der bruges til at kryptere eller kode kodeorddata.