Microsoft betaler udviklere af mobilapps til at oprette til Windows Phone 7

Microsoft har travlt med at forsøge at spille ind i Apples hurtige succes af iPhone- og App Store-modellen. Ifølge BusinessWeek leverer Microsoft faktisk økonomiske incitamenter og indtægtsgarantier til udviklere, der opretter til deres nye Windows Phone 7 platform:

Virksomheden yder økonomiske incitamenter, der spænder fra gratis værktøjer og test-håndsæt til midler til softwareudvikling og markedsføring, siger Todd Brix, en senior direktør hos Microsoft, der arbejder med app-udviklere. I nogle tilfælde leverer Microsoft indtægtsgarantier og vil gøre forskellen, hvis apps ikke sælger så godt som forventet, sagde han.

Dette er en interessant strategi i betragtning af Windows Phone 7 er et OS, der ikke engang eksisterer endnu, hvilket er en stor hindring, Microsoft står over for i øjeblikket. At forsøge at overbevise udviklere om at arbejde for en uudgivet, uprøvet platform er ikke en nem opgave, især når der er en gennemgribende guld-rush-mentalitet med udvikling for iTunes App Store og i mindre grad med Googles Android Marketplace.

Vil denne strategi fungere for Microsoft? Hvis jeg skulle gætte, ville jeg sige, at de nøje efterligner oplevelserne iOS og App Store, ligesom de forsøger med Microsoft Stores, der er så tæt modelleret efter Apple Store. Hej, måske vil de endda genoplive Internet Explorer til Mac og bringe det til iPhone? Vittigheder til side, Microsoft er en potentielt hård konkurrent til både Apple og Google i mobilrummet, så det burde blive interessant meget hurtigt.