Aktiver knapformer i iOS for at forbedre brugervenlighed og gør Tap-mål tydelige

En af de store ændringer, der fulgte med iOS visuel revision, var fjernelsen af ​​indlysende knapper på tværs af operativsystemet og apps fundet på iPhone og iPad. Selvom resultatet er et renere, fladere og mere strømlinet udseende i iOS, har mange brugere fundet fjernelse af klare knapper for at være skadelige for brugervenlighed, hvilket gør det svært at bestemme, hvad der er et tappbart mål, og hvad er simpelthen tekst på skærmen.

Denne hik er præcis, hvad den valgfrie Button Shapes-funktion har til formål at løse ved at bringe mere indlysende knapformer og trykke på mål tilbage til iOS ved hjælp af skygger og understregning af knapper og handlingsbare tekstelementer.

Sådan viser knappen figurer i iOS

Aktivering af knapformer i iOS er bare et spørgsmål om at vende en omskifter, og hvis du bestemmer dig for, at du ikke kan lide effekten, kan du lige så nemt slå den af ​​igen. Så tag din iPhone, iPad eller iPod touch, og gør det følgende og prøv det selv:

  1. Åbn appen "Indstillinger" i iOS
  2. Gå til afsnittet "Generelt" i indstillingerne, og vælg derefter "Tilgængelighed"
  3. Rul ned på en måde for at finde alternativet "Button Shapes", og skift det til ON-positionen

Toggling Button Shapes on har en øjeblikkelig virkning hele systemet. Du kan se det første indlysende eksempel øverst på indstillingsskærmen, hvor du lavede ændringen, hvor den "generelle" backtekst nu har en grå formular under pilen under teksten, hvilket gør det mere tydeligt som en knap.

For at vide, om du vil beholde denne indstilling på eller ej, vil du gerne gå ud af Indstillinger og se dig rundt i andre apps for at se, hvordan knapper nu fortolkes gennem iOS. Aktivering af synlige knapper har forskellige effekter i hele iOS og i forskellige apps. I mange tilfælde vil du få bogstavelige knapformer (godt, skygger i form af en knap alligevel), mens andre steder du måske bare får en understregning af tekst for at betegne elementet, er et klikbart tapemål, ligner den måde, som et link på en webside vises.

Skærmbilledet nedenfor viser, hvordan nogle af knapperne ser ud i Messages-appen, fremhævet for at gøre det mere indlysende: Du vil se, at Back-funktionen har den grå knap bag teksten, Kontaktknappen har også den grå synlige knap Nu, og "Send" -teksten er nu understreget, hvilket betyder, at det er et tapmål.

Til reference viser skærmbilledet nedenfor, hvordan den samme skærm ligner, før knappen Knapper skifter er aktiveret :

Og her er det samme skærmbillede af meddelelsespanelet, efter at knapperne er synlige (minus den markerede fremhævning fra det foregående billede):

Resultatet er ret betydeligt, med dramatisk mere indlysende trykmål og en generel stigning i brugervenlighed, især for brugere, der er mindre bekendt med iOS.

For at have knappeformer som en mulighed skal du mindst version iOS 7.1 eller nyere af iOS, noget mindre har ikke skiftet tilgængeligt i Tilgængelighed. Generelt skal du altid forsøge at opdatere til den nyeste version af iOS alligevel, så hvis du har en tidligere version, kan dette være et ekstra incitament til at opdatere.

Der er mange andre brugervenlighed overvejelser at gøre med moderne inkarnationer af iOS, som alle kan have en betydelig indvirkning på iPhone og iPad oplevelsen. Ud fra fed skrift til forbedret læsbarhed, for at mørkere de lyse farver, reducere det hvide punkt, der toner ned de hvide en smule eller efter nogle enklere anvendelsesmuligheder, som du kan gøre med iOS 7 (og 8 for den sags skyld) for at gøre tingene lettere for alle brugere.