Lydighedsspil til børn

Lydighed er en vigtig lektion, der skal læres så tidligt som muligt. Ulydighed kan få børn til at komme til skade, hvis de ikke lytter til nogen, der beder dem om at være forsigtige eller stoppe, hvad de laver, når de er i fare. Ved at lære om lydighed vil børn se værdien i at lytte til deres forældre og lærere.

Rødt lys, Grønt lys

Opret en startlinje, en mållinje og et spil spor, der er cirka 25 meter langt, der løber fra start til slut. Instruktøren skal stå ved målstregen med et grønt og et rødt stykke papir. Stil børnene jævnt op ved startlinjen. Instruktøren kalder derefter kommandoen "grønt lys" eller "rødt lys". Hvis kommandoen er grøn, skal spillerne gå mod målstregen. Hvis kommandoen er rød, skal de stoppe. Instruktøren skifter fortsat mellem de to farvekommandoer. Børn, der ikke følger kommandoen, diskvalificeres. De første, der når målstregen, er vindere.

Simon siger

Simon Says er et klassisk lydighedsspil, hvor den spiller, der adlyder hver kommando, vinder. Alle spillerne skal stå til spillet i starten. En person giver en kommando som "Simon siger hæv din højre hånd." Spillerne skal kun adlyde de kommandoer, som Simon siger for. Hvis der gives en kommando som "læg din hånd ned", er spillerne, der følger denne kommando, ude af spillet, fordi Simon ikke sagde at gøre det. Kommandoer gives indtil kun én spiller er tilbage.

Mor må jeg?

Mor må jeg, også kendt som kaptajn maj 1, underviser i lydighed ved at kræve, at børnene spørger om tilladelse, før de tager handling. Alle børnene skal være opstillet i træk. Instruktøren eller ”mor” kalder på et barn ad gangen og beder dem om at træde frem eller tilbage. Inden barnet kan gøre det, skal han svare ”Mor må jeg” og vente, indtil der gives tilladelse, før han tager et skridt. Hvis barnet glemmer at spørge, er han eller hun ude af spillet. Den sidste tilbage har vundet lydighedsspillet. Dette spil er også godt til undervisning i manerer.

Stilhed

Silence er en variation af det originale Montessori Silence-spil. Rolig børnene ned, og få dem alle til at sidde i en stol. Det kan hjælpe med at spille lidt blød musik, mens de befinder sig. Giv dem alle et stykke papir og et skriftligt redskab. Instruer dem om at forblive helt stille og vende fremad og derefter flytte til bagsiden af ​​rummet. Læreren skal lejlighedsvis lave en lyd med genstande som f.eks. En klokke, en ballon, et elastik og mere. Børnene skal skrive ned på papiret, hvad det er, de hører. Hvis de taler, diskvalificeres de. De børn, der er tilbage, som har gættet de fleste lyde korrekt, vinder.