Sådan afspilles WAV-filer på en CD-afspiller

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • WAV-filer

  • Tom CD-R

For at afspille WAV-filer på en cd-afspiller skal du først brænde dem til en cd. På en pc kan du bruge Windows Media Player til at brænde WAV-filer til en CD. På en Mac kan du bruge iTunes til at brænde WAV-filer til en CD. Begge programmer er forudinstalleret på deres operativsystemer og er gratis at bruge.

Brug af Windows Media Player

Åbn Windows Media Player, og vælg "Brænd".

Træk de WAV-filer, du gerne vil afspille på en cd-afspiller, til "Burn List". Denne "Brændeliste" vises i en kolonne i højre side af Windows Media Player. Når du har tilføjet alle de WAV-filer, du gerne vil spille på en CD-afspiller til denne liste, skal du indsætte en tom CD-R i din CD-brænder.

Klik på knappen "Brænd", og vælg derefter "Start brænding" for at brænde WAV-filerne til CD.

Skub cd'en ud af computeren, når du er færdig med at brænde. Indsæt derefter cd'en i en cd-afspiller efter eget valg for at afspille WAV-filerne.

Brug af iTunes

Åbn iTunes, og opret en ny playliste ved at klikke på "File" og "New Playlist." Dette opretter en afspilningsliste, som du kan bruge til at brænde dine WAV-filer til CD.

Træk de WAV-filer, du gerne vil afspille på en cd-afspiller, til den nye afspilningsliste, du oprettede. Denne playliste vises i en kolonne til venstre i iTunes. Når du har tilføjet alle de WAV-filer, du gerne vil afspille på en CD-afspiller til denne afspilningsliste, skal du klikke på afspilningslisten, klikke på "Brænd disk" og vælge "Brænd".

Indsæt en tom CD-R i din computer.

Skub cd'en ud af computeren, når du er færdig med at brænde. Indsæt derefter cd'en i en cd-afspiller efter eget valg for at afspille WAV-filerne.