Sådan tilsluttes VU-målere til en forstærker

En VU-måler er en vigtig enhed, der lader dig overvåge lydniveauerne i et kredsløb. Dette fortæller dig, om lydstyrken af ​​lyden er for høj til, at dit udstyr kan håndtere, hvilket ville forårsage forvrængning, en normalt uønsket effekt forårsaget af for høj lyd. Baseret på gammel analog teknologi har måleren et sæt tal skrevet på den. I det negative område (sig -48 til 0) er lyden på det passende niveau. Over 0, i det positive område, er signalet for højt, og forvrængning, også kendt som klipning, vil resultere.

Trin 1

Sluk for stikket, og tag stikket ud af stikket. Hvis forstærkeren har været tændt, skal du vente en halv time på, at den er kølet af.

Trin 2

Find skruerne, der holder forstærkerens dæksel på plads. Se din brugsanvisning for deres nøjagtige placering.

Trin 3

Fjern disse skruer, og fjern dækslet.

Trin 4

Find udgangskredsløbet på din forstærker. Dette kredsløb vil være forbindelsen mellem forstærkeren og udgangsstikket, så det sidste sæt ledninger, du ser kører til udgangen, er de kabler, du leder efter. På en enhed, der er indbygget i en højttaler, er kredsløbet forbindelsen mellem selve højttaleren og forstærkeren snarere end udgangen.

Trin 5

Find de to sidste ledninger, der fører direkte til højttalerudgangen. Den ene vil være jordforbundet, og den anden vil være live. For at fortælle forskellen skal du se for at se, om et af kablerne, der loddes til det, der ser ud til ikke at være noget, som tilfældet. Denne er jorden.

Trin 6

Tilslut VU-måleren til forstærkeren ved at slutte den levende ledning til terminalen markeret med et negativt tegn og jordledningen til terminalen markeret med et positivt tegn.

Tilslut output fra måleren tilbage til højttalerudgangen, og tilslut det positive output til jorden og det negative output til højttaleren.