Sådan skriver og hører du dine egne akkordprogrammer online

Når du komponerer en sang på din computer, kan det være kedeligt at indtaste forskellige akkordforløb manuelt i din MIDI sequencer. Hvis du vil høre, hvordan en akkordprogression lyder uden at skulle programmere den, skal du bruge en online akkordprogressionsspiller. HotFrets Progressionator giver dig mulighed for at høre enkle akkordfremskridt spillet på en elektrisk guitar, mens WholeNotes Groove Builder giver dig mulighed for at skrive mere komplekse akkordfremskridt og derefter høre et tredelt band afspille dem.

HotFrets Progressionator

Naviger til HotFrets.com. Åbn menuen "Cool Tools" og vælg "The Progressionator".

Klik på en nøgle i kolonnen "Nøgle", og vælg derefter en akkordforløb fra "Progression" -listen. Vælg en spillestil - "Fingerpicking" eller "Power Chords" for eksempel - i kolonnen "Style".

Klik på knappen "Generer progression". Klik på "Afspil" for at høre akkordprogressionen.

WholeNote Groove Builder

Naviger til WholeNote.com og klik på "Groove Builder." Vælg den ønskede længde af akkordprogressionen i menuen "Længde", vælg en musikalsk genre i menuen "Stil" og brug menuen "Opløsning" til at bestemme, hvor mange akkorder der er i hvert mål.

Klik på en alternativknap i akkordmatrixen for at indsætte den tilsvarende akkord i progressionen. Brug de to første rækker i matrixen til enkle dur og mindre akkorder; for at indsætte en mere kompleks akkordtype skal du vælge den i rullemenuen under "Mindre" og derefter klikke på alternativknappen, der svarer til den ønskede akkord.

Vælg en guitartype i menuen "Lyd" nederst på skærmen. Vælg et tempo i menuen "Tempo". Indstil lydstyrken for guitar, bas og trommer ved hjælp af rullemenuerne ud for deres navne.

Klik på "Afspil" for at lytte til akkordprogressionen.