Fordelene ved at bruge en elektronisk dagbog

Brugere af elektroniske dagbogsprogrammer, en form for personlig informationsstyringssystem, der giver brugerne mulighed for at optage noter og ideer i et digitalt format, nyder en række fordele i forhold til ældre, skrevne dagbogformater. Disse ændringer, som kan variere fra at holde data meget sikre til at gøre dem meget offentlige, kan udvide hjælp elektroniske dagbøger mere tæt integreret i brugerens liv.

Sikkerhed

Elektroniske dagbøger giver brugerne et nyt sikkerhedsniveau, der ikke er tilgængeligt i fysiske dagbøger skrevet på papir, ifølge en rapport fra University of Surrey. Mens enkeltpersoner, der opbevarer noter i et fysisk, skriftligt format, skal skjule eller låse dagbogen væk, hvis de ønsker at opretholde sikkerheden, kan brugere af elektroniske dagbøger anvende et antal elektroniske sikkerhedssystemer. Meget basale brugere med et lavt sikkerhedsbehov kan bruge et simpelt adgangskodesystem til at forhindre uautoriserede i at se dagbogen, men dagbøger, der indeholder meget følsomme oplysninger, kan anvende avancerede krypteringsteknikker for at beskytte private data. Nogle brugere kan sammenkæde disse elektroniske sikkerhedsforanstaltninger med traditionel fysisk sikkerhed ved at gemme de elektroniske dagbogsfiler på flytbare medier, som f.eks. Et flashdrev, og sikre disse medier ved hjælp af fysiske foranstaltninger.

Deling

Mens nogle brugere værdsætter de mange sikkerhedsmuligheder, der er tilgængelige i elektroniske dagbøger, foretrækker andre at dele deres dagbogsposter med kolleger, familie, venner eller endda offentligheden. Ifølge den samme rapport fra University of Surrey kan brugere med et behov for at socialisere deres dagbogindhold gøre det ved hjælp af en række kommunikationskanaler. Afhængigt af den specifikke dagbogsprogram kan brugerne linke deres dagbogsposter med andre brugere af den samme software; nogle applikationer grænseflade med sociale netværkssider, en funktion der giver brugerne mulighed for hurtigt og nemt at dele deres dagbogsdata med deres online venner. Derudover kan nogle brugere ifølge rapporten fra University of Surrey tilpasse online weblogfiler, kendt som blogs, til brug som en dagbog; blogernes offentlige karakter giver brugerne mulighed for øjeblikkeligt at offentliggøre poster til meget store målgrupper.

Påmindelser og planlægning

Brugere, der anvender deres elektroniske dagbøger til at holde styr på begivenheder, en funktion, der er almindelig i PIM-applikationer (Personal Information Management), kan bruge programmets påmindelsesfunktion til at huske kommende emner. Ifølge dokumentation fra PIM-softwareleverandøren Acute Software gør nogle elektroniske dagbogssoftware tilføjelse af påmindelser lige så let som at klikke på "Remind Me" -knappen, når du foretager en dagbogspost. Når den tilknyttede begivenhed nærmer sig, kan den elektroniske dagbog afgive en hørbar alarm, pope op en visuel påmindelse, underrette brugeren via e-mail og endda sende en sms til brugerens mobiltelefon.

Redigeringer og sporing

Ifølge både University of Surrey og Acute Software giver en primær fordel ved elektroniske dagbøger brugerne mulighed for at gå tilbage og ændre oplysninger, opdatere poster eller lave yderligere noter på et senere tidspunkt. Mens brugere af fysiske dagbøger skal stole på noter i margenen, viskelæder eller korrektionsvæske for at foretage ændringer, giver elektroniske dagbøger brugerne mulighed for hurtigt og nemt at anvende ændringer med blot et par nøgleklik. Hvis brugeren foretrækker det, kan den elektroniske dagbog også anvende et digitalt tidsstempel for at angive, hvornår den oprindelige post blev vist, og hvornår brugeren foretog eventuelle efterfølgende ændringer.