Fordelene ved USB-porte i forhold til parallelle porte

Tidligere var den vigtigste metode til grænseflade med en pc gennem pc'ens serielle eller parallelle porte med begrænsede dataoverførselshastigheder og kun en eller to stikkontakter til rådighed til tilslutning af enheder. Universal Serial Bus-systemet er designet som erstatning og tillader dig at forbinde flere enheder på én gang ved hjælp af hurtige dataoverførsler via en universel grænseflade. I overgangsperioden tilbød mange bundkort parallelle og USB-porte, hvor den parallelle grænseflade til sidst blev udfaset, da USB-enheder erstattede parallelle enheder i brug.

Fart

Selvom hurtigere end serielle porte, har PC-parallelle porte en dataoverførselshastighed på 150 kB / s, øget til 2 MB / s i EPP- og ECP-tilstande. Til sammenligning har USB v1.1 en dataoverførselshastighed på 12Mbit / s øget til 480Mbit / s med USB 2.0-specifikationen. USB 3.0 øger hastigheden yderligere, hvilket tillader datahastigheder på op til 5Gbit / s. Denne båndbreddeforøgelse øger hastigheden af ​​dataintensive operationer såsom scanning og muliggør brugen af ​​højhastigheds lyd- og videoenheder.

Strøm

PC-parallelporten kan kun levere strøm til signalering og dataoverførsel, hvilket betyder, at periferiudstyr har brug for deres egen eksterne strømforsyning til strømforsyning af det eksterne udstyr. USB forbedrer dette ved at levere op til 500mA til at drive perifere enheder og øges til 900mA med USB 3.0. Selvom periferiudstyr med høj effekt som f.eks. Printere stadig kræver deres egen eksterne forsyning, modtager mange mindre perifere enheder såsom webkameraer eller flashdrev al deres strøm direkte fra USB-porten. Dette giver dig også mulighed for at oplade batterierne på mobile enheder såsom telefoner eller MP3-afspillere direkte fra USB-porten.

Brugervenlighed

Diagnosticering af problemer med parallelle enheder kan være en vanskelig opgave med en række forskellige parallelle portstandarder såsom SPP, ECP og ECP, som du skulle konfigurere i computerens BIOS. USB understøtter plug and play, hvilket gør det meget nemmere at forbinde enheder og få dem i gang. Når du tilslutter en enhed til en USB-port, sendes enhedens leverandør-id og produkt-id til computeren, så den kan bestemme den korrekte driver til enheden. Hvis driveren ikke allerede er til stede, kan computeren bede dig om den korrekte driver ved navn eller downloade driveren automatisk over internettet i mange tilfælde.

Flere enheder

De fleste pc'er havde kun en parallelport tilgængelig, hvilket førte til, at enheder som printere og scannere blev sammenkædet sammen, så begge kunne forbindes på én gang. Dette forårsagede yderligere inkompatibilitetsproblemer mellem forskellige hardwareproducenter og gjorde det sværere at få enheder til at fungere korrekt. USB-systemet er designet til udvidelse og giver mulighed for at køre op til 127 enheder fra en enkelt controller. Selvom de fleste pc'er har mellem fire og otte USB-porte på bundkortet, kan du bruge USB-hubs til at tilføje flere stik efter behov, så flere enheder kan tilsluttes og være tilgængelige til brug på samme tid.