Sådan oprettes et videospil til PS3

Elementer, du har brug for

  • Kunstnere

  • Spil designere

  • Spilprogrammerere

  • Forlag

Shu Yoshida, senior vicepræsident for produktudvikling hos Sony Computer Entertainment America (SCEA), forklarede processen, der går i at udvikle spil til PS3. Han bloggede, at spil til andre konsoller skal være godkendt. Men med PS3, bloggede han, arbejdede de på "rødt lys" -systemet, hvilket betyder, at udviklere skal stoppe flere steder i udviklingsprocessen og kan få deres rettigheder annulleret eller ændret. Dette er en grundlæggende oversigt over, hvordan et PS3-spil er lavet.

Find en idé. Du har brug for en grundlæggende idé om, hvor du vil hen med spillet. Er det et fantasy eventyrspil? En førstepersons skydespil?

Gør din grundidé til et koncept. På dette tidspunkt skal du ansætte og inkludere kunstnere og designere. Spillet skal begynde at få et blik og en fornemmelse. Du skal også udvikle plottet.

Udvikle et andet koncept. Du har brug for flere veldesignede koncepter for at præsentere for SCEA for at få klarsignal til næste trin. Det er her vigtigt at gøre alle kandidatkoncepterne værdige til en reel investering. Du vil gerne give dem solide muligheder. Hvis du vælger dit kandidatkoncept, fortsætter du til næste trin og modtager SDK (Software Development Kit).

Udvikle en prototype. Dette vil koste nogle penge og tage noget tid. Ifølge Yoshida tager de fleste prototyper mere end et år og koster mellem $ 2 millioner og $ 5 millioner dollars. Du får brug for endnu et klarsignal efter prototypen for at gå videre til næste trin i udviklingen. På dette tidspunkt vil de teste prototypen og markedsføringen, samt se inden for Sony Entertainment for at bestemme, hvilke regioner spillet fungerer bedst og matche det i forhold til deres konkurrenter.

Afslut et færdigt spil gennem fuld produktion. Det er her kunsten går i bevægelse. Du skal være færdig med at designe dit spil og derefter modellere niveauer og karakterer og skrive den nødvendige kode for at sætte det hele sammen. SCEA vil gerne teste dit spil under produktionen og give dig forslag og vejledning undervejs. De vil sørge for, at spillet kan markedsføres, kan konkurrere og give Sony og PlayStation 3 et godt navn.

Tips

Husk, at PlayStation 3 kører på en Linux-platform. Du har brug for programmører med Linux-erfaring for at få bolden til at rulle, når du når prototypeproduktionen.

Til sidst tillader de muligvis "hjemmebryggede" (hjemmelavede) applikationer til PS3, som de gjorde for PS2. Så du bliver nødt til at vente på nu, hvis du ikke har støtte fra et forlag med millioner af dollars til at investere i din idé.

Advarsler

Oprettelse af et PS3-spil er en lang og kostbar proces fyldt med obligatoriske vejspærringer SCEA kalder "rødt lys" -processen. Gå ikke ind i fremstilling af spil, især til PS3, uden at sikre dig, at det er hvad du vil gøre.