Sådan tilsluttes flere Bluetooth-enheder

De fleste smartphones, tablets og computere kan oprette forbindelse til flere Bluetooth-enheder samtidigt. Brug appen Indstillinger på din mobile enhed og skærmbilledet Administrer Bluetooth-enheder på din Windows 8.1-computer til at oprette flere Bluetooth-parringsforbindelser.

Tilslut flere Bluetooth-enheder til smartphones og tablets

Indstil hver enhed, du vil parre, til synlig tilstand. Bluetooth-enheder skal kunne findes, før du kan oprette forbindelse til din smartphone eller tablet. Metoden til at gøre en enhed synlig varierer afhængigt af enheden. Nogle skal simpelthen være tændt, mens andre har dedikerede knapper, der gør dem synlige. Se enhedens manual for yderligere oplysninger om, hvordan du går ind i den synlige tilstand.

Åbn Indstillinger app på din smartphone eller tablet, og vælg Bluetooth i hovedmenuen.

Tips

Billeder her er fra en Samsung Galaxy S5-smartphone, der kører Google Android 5.0-operativsystemet. Selvom disse billeder adskiller sig noget fra iPhones, iPads, ældre Android-telefoner og Windows Phone-enheder, er processen for tilslutning af flere Bluetooth-enheder stort set den samme.

Sådan tilsluttes flere Bluetooth-enheder

Berør det virtuelle Bluetooth skift for at slå Bluetooth-funktionalitet til, hvis den ikke allerede er aktiveret. Vent et øjeblik på, at din smartphone eller tablet viser en liste over synlige Bluetooth-enheder, der aktuelt er inden for rækkevidde.

Sådan tilsluttes flere Bluetooth-enheder

Tryk på navnet på den første enhed, du vil oprette forbindelse til, og tryk på Ja, Par eller Okayafhængigt af enheden for at godkende forbindelsen. Indtast enhedens parringskode, hvis du bliver bedt om det. Gentag denne proces for hver enhed, du vil oprette forbindelse til din smartphone eller tablet.

Tips

Ikke alle enheder kræver en parringskode. Hvis din gør det, og du ikke ved hvad det er, så prøv 0000 eller 1234. Dette er to af de mest almindelige parringskoder for Bluetooth-enheder.

Tilslut flere Bluetooth-enheder til din computer

Indstil hver Bluetooth-enhed til den synlige tilstand. Enheder skal kunne findes, før du kan slutte dem til din computer. Se hver enheds manual for information om, hvordan du gør det synligt.

Lær hvordan du opretter en trådløs forbindelse mellem flere Bluetooth-enheder og din smartphone, tablet eller computer.

Gå til startskærmen på din Windows 8 eller 8.1-computer, tryk på Kontrol-C for at åbne menuen Charms og derefter klikke på Indstillinger ikon.

Tips

Hvis din enhed har en berøringsskærm, skal du stryge ind nederst til højre for at få vist menuen Charms.

Bluetooth-parring, Tilslut flere enheder, Par Bluetooth

Vælge PC-indstillinger, klik PC og enheder og vælg derefter Bluetooth for at åbne computerens Bluetooth-indstillingsskærm.

Sådan tilsluttes flere Bluetooth-enheder

Klik på Bluetooth skift for at indstille den til Til-position for at aktivere Bluetooth-forbindelse på din computer.

Tips

Nogle ældre computere har ikke indbyggede Bluetooth-funktioner. Hvis din computer ikke gør det, skal du købe en Bluetooth-dongle, som du slutter til USB-porten på computeren for at tilføje Bluetooth-funktionalitet.

Sådan tilsluttes flere Bluetooth-enheder

Vælg den første enhed, du vil oprette forbindelse via Bluetooth, og klik derefter på den tilknyttede enhed Par knap. Klik på Ja eller Okay for at bekræfte forbindelsesanmodningen og indtast derefter enhedens parringskode, hvis det kræves. Gentag denne proces for hver Bluetooth-enhed, du vil parre med computeren.

Typer af Bluetooth-enheder

Du behøver ikke stoppe ved at forbinde din telefon til en printer i nærheden, din bærbare computer til et tastatur eller din tablet til et trådløst headset. En computer, smartphone eller tablet er ikke påkrævet til enhver Bluetooth-forbindelse. Du kan slutte et Bluetooth-headset til en bilstereo eller et tv til et sæt Bluetooth-højttalere. Hvordan du parrer disse typer enheder varierer. Se vejledningerne for information om, hvordan du gør disse enheder synlige, og hvordan du parrer dem med andre Bluetooth-kompatible enheder.

Fejlfinding

  • For at Bluetooth-enhederne skal fungere korrekt sammen, skal de være inden for 30 fod fra hinanden. Dette er det maksimale interval for signaloverførsel for mange af de Bluetooth-enheder, der forbinder med mobile enheder og computere.
  • Hvis du oplever signaludfald eller interferens, skal du evaluere det miljø, hvor du bruger Bluetooth-enhederne. Kvaliteten af ​​et Bluetooth-signal påvirkes negativt af betonvægge, mikrobølger og andre trådløse enheder såsom trådløse telefoner.