Sådan komprimeres MP3-sange til en mobiltelefon

Mange telefoner har i dag mulighed for at afspille mediefiler som f.eks. MP3'er. Sammen med denne mulighed bliver telefonhukommelse og lagerkort større for at imødekomme disse filer. Desværre er det med den store mængde tilgængelige mediefiler derude svært for telefonopbevaring at holde trit. Hvis du har begrænset plads til rådighed på din telefon, ville det være en god idé for dig at komprimere dine MP3-musikfiler, før du overfører dem.

Installer Switch-softwaren ved at downloade Switch-installationsfilen og dobbeltklikke på den (se Ressourcer), og dobbeltklik derefter på genvejsikonet, den placeres på skrivebordet.

Klik på knappen "Tilføj fil (er)" i øverste værktøjslinje, og vælg derefter de MP3-filer, du vil komprimere, og klik på "Åbn". Filerne vises nu i Switch-vinduet.

Vælg ".mp3" i afsnittet "Outputformat", og klik derefter på knappen "Encoderindstillinger". I afsnittet "Encoder-bitrate" skal du vælge "Constant Bitrate (CBR)" og derefter vælge bitrate til din lyd fra rullelisten. Jo lavere bithastighed, jo mere komprimeret bliver din lyd. Jo højere bithastighed, jo mindre komprimeret vil lyden være. En god bithastighed for telefoner er sandsynligvis 80 til 96. Klik på "OK", når din bithastighed er valgt for at lukke dialogboksen.

Klik på "Gennemse" i afsnittet "Outputmappe" for at vælge en mappe til dine nye MP3-filer, der skal placeres, og klik derefter på "OK". Klik på "Konverter" i den øverste værktøjslinje, når du er klar til at komprimere dine MP3-filer.