Sådan skæres et fiberoptisk kabel (4 trin)

Fiberoptik har revolutioneret kommunikationen. Den første fiberoptiske anvendelse eller ideologi var baseret på en teori præsenteret af Alexander Graham Bell i slutningen af ​​1800-tallet - at lys kunne bære stemmeoptagelser ved hjælp af ledninger. I slutningen af ​​1970'erne oprettede Corning Glass Works små glasslanger, der kunne bruges som en bølgeleder til at overføre information ved hjælp af lys. Brugen af ​​disse fiberoptikker spredte sig bredt over USA i 1980'erne, og næsten alle konventionelle kobberkabler blev udskiftet i telekommunikationsindustrien i midten af ​​1990'erne. Skæring af fiberoptiske kabler er meget som at skære konventionelle kabler med kun en lille forskel.

Trin 1

Fjern den ydre trådkappe. Tag en skarp klinge eller wire strippere og skær gennem kappematerialet, kun derefter trække kappen af. Der vil være Kevlar-fibre, der stikker ud, såvel som to eller tre enkelt belagte ledninger sammen med glasfiberrør, efter at kappen er fjernet.

Trin 2

Drej Kevlar-fibrene i en reblignende streng med fingrene. Klip Kevlar-fibrene ved hjælp af en saks.

Trin 3

Score glasslangen let med en kappeskærer eller skarp kniv. Scoring er dybest set at lave en ridse over glasslangen, hvor du vil have snittet lavet.

Hold kablet mellem fingerspidserne på det punkt, hvor du scorede glasslangen. Bøj det udsatte glasrør en smule, så det skal bryde rent af. Klip de resterende ledninger ud ved hjælp af almindelige trådskærere.