Hvordan fungerer et CRT TV?

Katodestrålerør (CRT) tv anvender anden teknologi end LCD-skærm (LCD) og plasma-tv. Faktisk er det tilstedeværelsen af ​​et CRT - et tragtformet glasrør - der giver CRT-tv'er deres karakteristiske dybde og vægt. I det væsentlige fungerer CRT-tv ved at bombardere en fosforbelægning på indersiden af ​​skærmen med negativt ladede partikler kaldet elektroner eller oprindeligt katodestråler.

Elektronpistol

Inde i en CRT, en enhed kendt som en elektronpistol (som består af en negativ elektrode eller katode), genererer en række computerviklinger kendt som styrespoler og en varmelegeme en stråle af elektroner. Styrespolerne skaber et magnetfelt, der styrer bjælken, så den scanner frem og tilbage over skærmen og starter øverst. Luft trækkes ud af CRT, så luftmolekyler ikke interfererer med elektronens passage mellem elektronkanonen og skærmen.

Fosfor

Fosfor er navnet på ethvert stof, der udsender synligt lys, når det udsættes for stråling, såsom ultraviolet lys, eller i dette tilfælde en elektronstråle. Elektronerne kolliderer med fosforatomer og får dem til at vinde energi eller blive "ophidsede". Når fosforatomer mister den energi, der er opnået under kollisionerne, udsender de partikler eller fotoner af synligt lys.

Sort-hvid og farve

Ældre CRT-tv bruger kun en enkelt farve fosfor og kan derfor kun producere sort / hvid eller monokrome billeder. Senere bruger CRT-tv fosforfarver i de tre primære farver - rød, grøn og blå - og kan derfor producere fuldfarvebilleder. I sidstnævnte tilfælde anvender producenter flere farvebelægninger på skærmen gennem en enhed kendt som en blændemaske lavet af perforeret metal for at skabe tusindvis af smalle, farvede fosforlinier.

Overvejelser

Der er intet i sig selv galt med den måde, CRT-tv fungerer på. Faktisk gengiver CRT-tv farver meget godt og producerer billeder i høj kvalitet, der let skaleres til forskellige opløsninger. Imidlertid er deres største ulempe deres fysiske størrelse og vægt; et stort CRT-TV kan veje flere hundrede pund, mens et meget større LCD- eller plasma-TV kan være let nok til at hænge på en væg. CRT-tv producerer også mere mærkbar flimmer end deres fladskærms-kolleger og bruger betydeligt mere strøm. Desuden betyder karakteren af ​​en scanningelektronstråle, at den afviger, når den nærmer sig kanten af ​​skærmen, så det synlige område på en CRT-tv-skærm altid er en tomme eller to mindre end den faktiske fysiske størrelse.