Har du nogensinde tænkt dig, hvor din Apple Hardware kommer fra? Lyt til "Mr Daisey og Apple Factory"

Opdatering 3/16/2012: Dette amerikanske liv har nu trukket hele episoden tilbage, fordi de opdagede, at Mike Daisey lavede væsentlige dele af historien. Ja, hr. Daisey fremstillede meget af sin fortælling om Foxconn Fabrikker. Skammeligt.

"Designet af Apple i Californien. Monteret i Kina "sidder i fin print på bagsiden af ​​stort set noget hardware, som Apple skiber, det være sig en iPad, iPhone eller MacBook Air. Men har du nogensinde spekuleret på den anden del, den kinesiske komponent? Hvor disse enheder laves i en fabrik langt væk, og af hvem? En episode af NPR's This American Life podcast har til formål at besvare dette spørgsmål ved hjælp af monologen Mike Daisey, som undrede sig over " Hvem laver alt mit skæppe? "Og rejste derefter til Shenzen Kina for at finde ud af i en episode kaldet" Mr Daisey og Apple Factory ".

Det er en ydmygende time lang, adskilt i to sammenføjede dele, og det er værd at høre:

  • Download podcast som en mp3 eller lyt på nettet på ThisAmericanLife.org

Del 1 er beskrevet som:

Mike Daisey udfører et uddrag, der var tilpasset til radio fra hans enmans show "The Agony and Ecstasy of Steve Jobs." En livslang Apple superfan, Daisey ser nogle billeder online indefra af en fabrik, der gør iPhones, begynder at undre sig om de mennesker der arbejder der og flyver til Kina for at møde dem. Hans show genstarter et løb på New Yorks offentlige teater senere i måneden. (39 minutter)

Del 2 er beskrevet som:

Hvad skal vi gøre af, hvad Mike Daisey så i Kina? Vores medarbejdere foretog uger af fakturering for at bekræfte Daiseys resultater. Ira snakker med Ian Spaulding, grundlægger og administrerende direktør for INFACT Global Partners, der går ind i kinesiske fabrikker og hjælper dem med at opfylde sociale ansvarskrav fastsat af vestlige virksomheder (Apples leverandøransvarsside er her) og med Nicholas Kristof, søjleforfatter for The New York Tider, der har rapporteret i asiatiske fabrikker. I podcast- og streamingversionerne af programmet taler han også med Debby Chan Sze Wan, projektleder hos advokatsamfundet SACOM, Students and Scholars Against Corporate Misbehavior, der er baseret i Hong Kong. De har udgivet tre rapporter, der undersøger forholdene på Foxconn (oktober 2010, maj 2011, september 2011). Hver rapport undersøgte over 100 Foxconn-arbejdstagere, og de havde endda en forsker til at gå undercover og tage et job hos Shenzhen-anlægget. (15 minutter)

Mens denne episode fokuserer på Apple-produkter, producerer Foxconn hardware til mange andre elektronikvirksomheder, herunder Amazon, Microsoft, Intel, IBM, Nintendo, Dell, Samsung, Sharp, Nokia, Motorola og utallige andre, og det er sikkert at antage de utrolige beskrivelser af arbejdsvilkår og fabrikker går langt ud over Apple.