Hvad er hardwareautentificering?

Udtrykket "hardwareautentificering" henviser til et sikkerhedssystem, der bruger en hardwareenhed til at give adgang til brugere. Hardwareautentificering bruges mest til computersystemer og netværk for at beskytte følsomme data.

USB-sikkerhedsnøgler

Universal Serial Bus (USB) sikkerhedsnøgler, også kaldet sikkerhedstokener, er små enheder, der tilsluttes en computers USB-port til godkendelse. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, da brugeren ikke kun skal kende systemadgangskoden, men også skal være i besiddelse af sikkerhedsnøglen.

Finger swipes

En anden almindelig type hardwareautentificering involverer en enhed, der læser en brugers fingeraftryk. Disse enheder består generelt af en pude, der er tilsluttet en computers USB-port via et kabel. Brugeren stryger sin finger over puden, som matcher brugerens fingeraftryk med et billede, der er gemt i systemet for at give adgang.

Optisk anerkendelse

Optiske genkendelsesenheder ligner fingeraftrykningsenheder, idet de tilføjer et sikkerhedslag baseret på lagrede biometriske data. Disse enheder er dybest set kameraer, der opretter forbindelse til en computer og scanner en brugers nethinde; billedet matches derefter med et gemt retinalbillede til godkendelse.