Fjernkommunikationsteknologi

Fjernkommunikationsteknologier bliver mere og mere nyttige i erhvervssektoren og inden for videregående uddannelse. Teknologier som blogs, wikier og webinarer gør det muligt for grupper at interagere med hinanden, mens de er hundreder, hvis ikke tusinder af miles fra hinanden.

Anvendelse af fjernkommunikationsteknologi

Fjernkommunikationsteknologier bruges til at kommunikere information til store grupper af mennesker over Internettet. For eksempel kan en college-klasse bruge fjernundervisningsteknologi til at afholde et ugentligt møde for at gå over tildelt læsning, mens en gruppe af forretningsforbindelser kan vælge at afholde møder med deres vestkystkontor via videokonference.

Nogle populære former for fjernkommunikationsteknologier

Måske er den mest populære form for at holde kontakten over Internettet softwaren Skype. Skype giver brugerne mulighed for at oprette et brugernavn og logge ind for at foretage gratis tale- og videoopkald over Internettet. En anden populær form for online kommunikation er programmet Ventrilo, som er designet mere til grupper af mennesker som en måde at mødes online på.

Evnen til at dele en enkelt skærm er nyttigt for både online klasseværelser og forretningsforbindelser. Software som YuuGuu giver en enkelt person mulighed for at dele deres skærm med en hel gruppe med evnen til at aflevere kontrol over skærmen til enhver person i gruppen til enhver tid, hvilket gør dette til en nyttig service til onlinekonferencer.

Fordele

En fordel ved fjernkommunikationsteknologi er, at den giver deltagerne mulighed for at mødes på en enkelt online placering fra bogstaveligt talt hvor som helst i verden. En deltager har ofte kun brug for at oprette et brugernavn og en adgangskode for at kunne deltage i et online møde.

Online læringsmiljøer tillader også, at college-klasseværelser fortsætter på trods af uforudsete pandemier eller udbrud. Ifølge Sloan Survey of Online Learning, "svineinfluenza fik mange skoler til at udvikle beredskabsplaner for pandemier på campus. Undersøgelsen viste, at to tredjedele af skolerne har formelle planer til at håndtere et udbrud. Udskiftning af online kurser for ansigt -to-face klasser er en komponent på 67 procent af disse planer. ”

Ulemper

Ifølge den samme undersøgelse af onlinelæring, “På trods af alle de data, der viser betydelig vækst og interesse for onlineuddannelse, er der stadig nogle fakultetsmedlemmer, der undgår at undervise på nettet. Undersøgelsen viste, at accept af online-ed af fakultetet har været konstant siden den første undersøgelse blev offentliggjort i 2002. Færre end en tredjedel af akademiske ledere - hvilket betyder provosts, dekaner og lignende - mener, at deres fakultet accepterer værdien og legitimitet af onlineuddannelse. ”

Nye tendenser inden for fjernkommunikation

På grund af den stigende globalisering af forretning og læring synes fjernkommunikationsteknologi at få betydning. Ifølge 3. marts 2010, udgave af "Campus Technology", "Ved næsten alle målinger, oplever elektronisk læring en hidtil uset vækst og vil fortsætte med at gøre det i en overskuelig fremtid."