Sådan fjernes duplikater i Windows Media Player

Windows Media Player er et kraftfuldt værktøj til at lytte til, sortere og administrere din musiksamling. Fra dets kompatibilitet med mange forskellige typer lydfiler til dets omfattende biblioteksgrænseflade gør Windows Media Player det let for enhver at tage kontrol over den måde, deres musik er lagret, arrangeret og vist på. Imidlertid opretter programmet undertiden, når du importerer musikfiler fra en mappe eller cd, duplikatposter til dine musikfiler, hvilket fører til ekstra unødvendige filer i dit bibliotek. Heldigvis indeholder Windows Media Player en funktion, der giver dig mulighed for at finde og fjerne disse irriterende duplikater og rydde op i dit bibliotek.

Start Windows Media Player ved at vælge den i menuen Programmer i startmenuen eller ved at dobbeltklikke på genvejen på skrivebordet. Hvis ingen af ​​disse muligheder er tilgængelige på din computer, kan du finde Windows Media Player i mappen "Program Files" på din harddisk.

Tryk på F3 for at åbne dialogboksen "Føj til bibliotek ved at søge på computer". Alternativt kan du vælge denne dialog i menuen Filer. Et nyt vindue åbnes i Windows Media Player.

Klik på "Gennemse", og vælg mappen på din computer, der indeholder din musik. Hvis din musik ikke er indeholdt i en enkelt mappe, kan du bruge denne proces flere gange, hver i en anden mappe, med samme effekt. Mappens placering vises nu i feltet "Kig ind".

Klik på knappen "Søg". Windows Media Player scanner gennem den mappe, du har angivet, og sletter eventuelle dublerede poster i dit bibliotek, der linker til den samme fil. Når processen er afsluttet, kan du se i dit bibliotek for eventuelle resterende duplikater. Disse duplikater, der er tilbage, linker faktisk til to separate filer, og den ene kan slettes uden skade på den anden.