Sådan vælger du en god videoprojektor

At vide, hvad videoprojektorspecifikationer betyder, er det vigtigste aspekt ved valg af en god projektor. Opløsning, lampekilde og kontrastforhold er grundlæggende specifikationer, du kan bruge til at sammenligne projektorer. Ud over disse grundlæggende vil funktioner som intelligent ændring af størrelsesteknologi, videolinedubblere, flere indgange og perifere komponenter hjælpe med at adskille de gode projektorer fra de bedste. Overvej disse faktorer såvel som dit budget for at vælge den bedste projektor til dig.

Instruktioner

Find ud af, hvilken slags projektor du har brug for ved det rum, den skal gå i. Et rum, der f.eks. Ikke er meget dybt, kan ikke opretholde en projektor, der bedst placeres dusinvis af meter væk fra skærmen. Desuden har et lyst rum brug for en projektor, der har en højere lumenvurdering, en måling af lysstyrken. Projicering i lyse rum har brug for en lumenvurdering på 1.500 eller mere, men i svage rum fungerer en rating på 600 til 1000 bedre, afhængigt af projektets størrelse, ifølge United Visual, et firma, der specialiserer sig i projektorinstallationer. Se afsnittet Ressourcer for en gratis online lommeregner, der hjælper dig med at bestemme afstanden og lumenvurderingen for din ideelle projektor.

Tjek projektorens opløsningsspecifikationer. Opløsningen er en af ​​de vigtigste faktorer til bestemmelse af mængden af ​​detaljer, du vil se. For computere udtrykker det første nummer, der er angivet på produktet, hvor mange pixels bred skærmen er; det andet tal udtrykker hvor høj det er. For eksempel betyder en LCD-projektor med en opløsning på 1280 X 720, at panelet er 1280 pixels højt og 720 pixels bredt. Men for en videoprojektor angiver tallene de linjer pr. Tomme, du kan se på et testmønster. I begge tilfælde angiver opløsning, hvor meget detaljer billedet har. Fra bedste kvalitet til mindst er de fire hovedkategorier af opløsning UXGA, SXGA, XGA og SVGA. En UXGA-projektor har en opløsning på 1.600 x 1.200, den højeste kvalitet; mens SVGA har 800 x 600. Hvis du bare har brug for en projektor til at vise PowerPoint-præsentationer, er SVGA det rigtige for dig. På den anden side, hvis du bruger en mere grafikintensiv video, skal du vælge en projektor med højere opløsning.

Bestem, hvor du skal placere din projektor. Hvis det skal være bærbart, f.eks. På en vogn på et universitet, skal du kigge efter projektorer med lettere vægt. Hvis projektoren monteres på en station eller et holdbart loft, skal du kigge efter tungere modeller.

Kontroller kontrastforhold. Denne specifikation sammenligner den lyseste hvide med den mørkeste mørke. Den større forskel betyder, at der vil være mere synlig rigdom i billedet.

Bestem billedformatet for videokilden, f.eks. Et HDTV- eller SXGA-system. Billedformatet sammenligner billedets højde med dets bredde. HDTV- og SXGA-kilder bruger typisk 16: 9. Hvis projektet ikke bruger det samme forhold - 4: 3 er almindeligt - forvrænges billedet.

Vælg, om LCD-, DLP- eller LCOS-teknologi er bedst til din opsætning. LCD er den billigste af de tre muligheder og bruger tre glaspaneler i rød, blå og grøn til at skabe et billede. DLP har en mere kompliceret mekanisme, der reflekterer lys fra mange roterende spejle og projicerer det gennem et farvehjul, ifølge AV Partners købsvejledning. Det er også dyrere end LCD. LCOS er den dyreste og bruger tre LCOS-chips i det røde, grønne og blå spektrum svarende til LCD.

Se efter ekstra funktioner. Nogle projektorer leveres med indbyggede højttalere og en fjernbetjening. En anden funktion at være opmærksom på er de rigtige indgange til at tilslutte videokilden til projektoren. For eksempel giver direkte digital videoindgang en computer mulighed for at tilslutte sig projektoren.