Overfør alt fra en gammel Mac til en ny Mac med migrationsassistent

Den nemmeste måde at flytte alt fra en gammel Mac til en ny Mac på er at bruge det indbyggede Migration Assistant-værktøj. Migrationsassistent kan til enhver tid bruges, men ideelt set vil den blive brugt ved første opstart af den nye Mac, så når alt er færdigt på den nye maskine, vil det være præcis, hvor du slap af på den gamle maskine, undtagen alle dine filer, dokumenter og apps, vil være på den nye Mac. Dette har jeg for nylig brugt migrere fra en svigtende gammel MacBook Air til en ny MacBook Air (en teknisk brugt Certified Refurbished model fra Apple), og det tillod mig aldrig at savne et slag. Hvis du aldrig har brugt det før, går vi igennem hvordan du gør dette, da det er langt den bedste måde at dybest set kopiere en Mac over til en anden.

Brug migrationsassistent til at overføre alt fra en Mac til en anden Mac

Brug af migrationsassistent er ekstremt nemt, her er hvordan man flytter alt (apps, filer, dokumenter, præferencer, indstillinger, iOS-backup, ja alt) fra en Mac til en anden:

  1. Start migrationsassistent på begge Mac'er, den nye og den gamle. Hvis Mac'en allerede er startet, finder du Migrationsassistent i mappen / Programmer / Hjælpeprogrammer / bibliotek
  2. Slut begge Mac'er til det samme netværk, de kan tilsluttes enten via Wi-Fi eller Ethernet
  3. På den nye Mac (kaldet Target), vælg "Fra en anden Mac, PC, Time Machine-backup eller anden disk", klik derefter på "Fortsæt", indtast administratorpassordet når det bliver bedt om det
  4. På den næste skærm vælges "Fra en anden Mac eller pc" og vælg derefter Fortsæt igen
  5. Nu på den gamle Mac, vælg "Til en anden Mac" fra vinduet primært migrationsassistent, indtast administratoradgangskoden på forespørgsel
  6. Afslut fra andre apps, hvis du endnu ikke har det, så vent på mål Mac, indtil Migrationsassistent viser en adgangskode, indtast det på den gamle Mac for at bekræfte
  7. Vælg nu den information, der skal overføres, herunder brugerdata, programmer og indstillinger
  8. Når du er tilfreds med de indstillinger, der skal overføres (jeg vælger generelt alt), klik på "Overfør"

Nu skal du kun vente, indtil overførslen er afsluttet. Det kan tage lidt tid, fordi alt kopierer fra den gamle Mac til den nye Mac via netværket, hvilket betyder, at hvis du har et hurtigt trådløst N-netværk, vil det bevæge sig hurtigere end et langsommere trådløst B-netværk. Hvis maskinerne har Ethernet, kan det derfor være hurtigere at bruge et kablet netværk, men på den ene side kan man forvente, at processen tager lidt tid, så det er sikkert at tage en anden opgave i et stykke tid.

Når du er færdig, vil målet (ny) Mac genstarte og inkludere alt, hvad den gamle Mac havde. Bogstaveligt vil alt være det samme på den nye Mac nu, fra filer gemt til apps tilgængelige, selv ned til ikon arrangement og baggrundsbilleder. Dette er langt den nemmeste måde at få hver eneste ting fra en ældre Mac til en ny Mac. Det er også derfor, det er en god ide at vælge alt under overførslen, fordi det gør det endnu enklere at bare duplikere en Mac på en anden.

Når du har overført alt til den nye Mac, er det bedst at køre igennem på den nye Mac og dobbeltkrydse, at alt er i orden. Forsikre dine filer er der som forventet, og at alt fungerer. Det skal være fint, men det er altid godt at være sikker.

Bare rolig, hvis du ikke kopierede alt over selvom. Hvis du ikke valgte alt, der skal migreres i starten, kan du overføre en fil eller mappe senere ved at bruge noget som AirDrop eller netværksdeling til enhver tid for at få de ting, der blev glemt.

Til sidst kan denne funktion flytte til iCloud, men den håndteres nu lokalt på Macs. På den anden side kan iOS-brugere udføre en lignende migrering af iPhones og iPads med iCloud, eller ved at bruge iTunes, hvis den tidligere ikke er tilgængelig af en eller anden grund. Uanset dine enheder, glad migrerer!