Sådan får du størrelsen på et katalog fra kommandolinjen

Vil du se størrelsen af ​​en mappe fra kommandolinjen? Du har muligvis bemærket, at ved at bruge den traditionelle ls-kommando til at liste indholdet af en mappe, vil det ikke nødvendigvis vise den samlede størrelse af en mappe. I stedet for at se, hvad diskforbruget er til en bestemt mappe, vil du bruge dedikeret du-kommandoen, som vil vise diskbrugsstatistikker for den angivne sti eller mappe. Vi viser dig hvordan du bruger denne kommando.


Dette er selvfølgelig rettet mod kommandolinjebrugere, og du-kommandoen til at hente størrelsen på en mappe vil fungere på Mac OS, Mac OS X, Linux og de fleste andre Unix-sorter. For casual Mac-brugere er en nemmere måde at få størrelsen på en mappe på via Finder ved hjælp af kommandoen Get Info på en bestemt mappe.

Hent størrelsen af ​​et bibliotek via kommandolinjen

Fra kommandolinjen Terminal udstedes følgende syntaks for at se størrelsen på en mappe:

du -sh /directory/path

For eksempel for at få den samlede størrelse af mappen / Programmer, vil du udstede følgende kommandostreng:

du -sh /Applications/

Du kan bruge dette til at beregne størrelsen på en bestemt mappe og for at se størrelsen på at indeholde mapper og filer.

De -s-flag vil sikre, at hver specifik indtastning beregnes, og -h-flagmet vil gøre output i et læseligt format for mennesker (output af størrelse vil blive vist kilobytes som KB og megabyte som MB, snarere end byte). Vi har også diskuteret diskbrugskommandoer her for dig og den separate df-kommando.

Sådan får du vist størrelsen på alle katalogindhold ved hjælp af kommandolinjen

Hvis du vil se størrelsen af ​​det aktuelle katalogindhold fra kommandolinjen, herunder eventuelle mapper og filer, skal du -sh-kommandoen med et stjernekort, som sådan:

du -sh *

Dette vil vise størrelsen af ​​alt i den aktuelle mappe, herunder den samlede størrelse af mapper og den samlede størrelse af individuelle filer i et langt liste format.

Du kan også bruge wildcard med andre katalogveje, hvis du ønsker det, for eksempel hvis du vil se størrelsen på en brugerens skrivebordsmappe og alt indhold, ville kommandoen være:

du -sh /Users/NAME/Desktop/*

Husk, at du beregner den samlede filstørrelse for hver mappe, dens indhold og individuelle filer, og derfor afhænger det af din målkatalog, at det kan tage et stykke tid at rapportere indholdsstørrelsen tilbage til dig. Selvfølgelig jo hurtigere en computer, jo hurtigere vil denne behandling finde sted.

Det er også værd at bemærke, at hvis du kun vil have størrelsen på en bestemt fil i en mappe i stedet for hele mappen, kan du i stedet bruge ls -l-kommandoen for den pågældende fil.

Kendskab til et andet nyttigt trick til at hente størrelsen af ​​mapper fra kommandolinjen? Lad os vide i kommentarerne, og hvis du nød denne artikel, vil du sandsynligvis finde vores andet kommandolinje materiale også interessant.