Hvad er Audio TS & Video TS?

Når en disk indsættes i en DVD-afspiller, er afspillerens firmware programmeret til at søge efter to datamapper. Den første er mærket "VIDEO_TS." Den anden er mærket "AUDIO_TS." For at en disk, der indeholder en film, skal afspilles i en standard DVD-afspiller, skal mappen "VIDEO_TS" være til stede. I nogle afspillere skal mappen "AUDIO_TS" også være til stede, ellers genkender afspilleren ikke disken som gyldigt medie.

Mappenavne

De sidste to tegn i mappen "VIDEO_TS" og "AUDIO_TS" står for "Titelsæt", hvilket betyder hvilken filtype afspilleren ser efter i hver mappe. Så afspilleren forventer at finde videofiler i "VIDEO_TS" -mappen og lydfiler i "AUDIO_TS" -mappen.

VIDEO_TS

DVD'er, der indeholder filmoplysninger, vil have filer med filtypenavnet IFO, BUP og VOB i mappen "VIDEO_TS". Filer med IFO-udvidelsen indeholder oplysninger, der giver afspilleren mulighed for at henvise til specifikke kapitler, undertekster og lydspor. Filer med BUP-udvidelsen er backup-filer til IFO-filerne. Disse sikkerhedskopifiler tillader, at disken afspilles, hvis området, der indeholder en relateret IFO-fil, er beskadiget. Filer med VOB - videoobjektet - udvidelse indeholder video-, lyd-, undertekst- og menudata, der er dekodet af afspilleren og vises på skærmen.

LYD_TS

Selvom en DVD skal indeholde en "AUDIO_TS" -mappe for at blive genkendt af alle DVD-afspillere, indeholder denne mappe normalt ingen filer eller information. Det kan bruges til specielle funktioner eller undertekster. Når filer er til stede i "AUDIO_TS" -mappen, vil filerne have de samme IFO-, BUP- og VOB-udvidelser som "VIDEO_TS" -mappefilerne.

Videobehandling

Når en DVD indsættes i en afspiller, leder afspilleren først efter og læser "VIDEO_TS.IFO" - videotitelindstillingsinformation - filen i "VIDEO_TS" -mappen. Oplysningerne i denne fil fortæller afspilleren, hvor den skal lokaliseres, og hvordan man behandler informationen i "VIDEO_TS.VOB" - video titelsæt visuelt objekt - fil. Videoobjektfiler, der er større end 1 GB, er opdelt i mindre filer eller kapitler. Filer med information for hvert kapitel har det samme filnavn med forskellige udvidelser, som "VTS_01_0.VOB", "VTS_01_0.IFO" og "VTS_01_0.BUP."