Sådan håndteres et printkort

Kretskort består af meget følsomme komponenter, og det er en næsten sikker måde at sikre, at kortet er beskadiget, at håndtere dem på en skødesløs måde. At lægge pres på en af ​​de små komponenter kan forårsage alvorlige skader, mens selv en lille mængde statisk elektricitet kan ødelægge kortet helt. Den bedste måde at forhindre skader på et printkort på er ved at holde den mulige produktion af statisk elektricitet på et minimum, aflade enhver statisk elektricitet, der har opbygget og håndtere kredsløbet med omhu.

Trin 1

Tag på sko med gummisål for at jorde dig selv inden du håndterer et printkort. Dette hjælper med at forhindre en ophobning af statisk elektricitet, der kan skade tavlen alvorligt. Rør ved et stykke metal i to sekunder, inden du håndterer kredsløbet for at aflade restrester, der er gemt i din krop.

Trin 2

Oprethold høj luftfugtighed i din arbejdsstation, da statisk elektricitet opbygges meget mere i tør luft. Fjern alt lavet af plast fra den umiddelbare nærhed af printkortet, da plastmaterialer har tendens til at opbygge en statisk ladning.

Trin 3

Tag handsker på. Fjern kredsløbskortet forsigtigt fra den antistatiske pose, og hold mindst den ene kant ved posen. Læg printkortet direkte på den antistatiske pose, og lad det være, indtil du er klar til at installere komponenten.

Installer printkortet i det korrekte modul på computeren ved kun at bruge så meget tryk for at snappe det på plads. Tving aldrig brættet i en position, og undgå at bøje det.