Fiberoptisk kabels båndbreddekapacitet

Fiberoptisk kabel transmitterer information ved hjælp af lyssignaler. Fiberoptiske netværk fungerer under standarderne 10 Base-F, 100 Base-F, FDDI, FDDI duplex, 1000 Base-F og 10 Gbase, som inkluderer båndbreddekapacitet i deres definitioner.

Enkelt og multimode fiber

Single mode fiberoptisk kabel er den tidligste form for fiberoptisk kabel. Denne type kabel sender en enkelt lysstråle ned gennem kablet. Multimode fiberoptisk kabel er en forbedret version af fiberoptisk kommunikation. Da multimode fiber sender flere lysstråler, der kombineres til et signal, kan ydeevnen være lidt højere, da multimode-installationen inkluderer flere lasere, som kan kombineres for at producere en maksimal transmissionshastighed, der er større end specifikationsstandardhastigheden for at forbedre pålideligheden. For eksempel kan et 10 gigabyte multimode-netværk omfatte fire lasere, der sender til 3 gigabyte.

10 Base-F

Ældre installationer fungerer med lavere båndbredde, især hvis signalet sendes over lange afstande uden forstærkning. De 10 Base-F-standarder fra 1993 er den tidligste standard for fiberoptisk transmission over Ethernet-netværk, ifølge University of California, Berkeley. 10 basenetværk sender information med 10 megabyte pr. Sekund.

Fiberdistribueret datagrænseflade

FDDI, eller fiberdistribueret datainterface, er et alternativ til et Ethernet-netværk. FDDI er specielt designet til fiberoptisk kommunikation i modsætning til Ethernet-specifikationer designet til brug med kobbertråde. FDDI bruger både single mode-kabel til at forbinde separate strukturer og multimode-kabel inde i en struktur, ifølge University of California, Berkeley. FDDI-netværk er arrangeret i en ring af computere, der sender et elektronisk token rundt om ringen for at kommunikere, denne struktur er kendt som et tokenring-netværk. FDDI-standarden er et netværk på 100 megabyte pr. Sekund. FDDI-2 sender videobilleder såvel som data med en standard på 100 megabyte pr. Sekund. FDDI duplex-tilstand sender data med dobbelt hastighed, hvilket muliggør kommunikation på 200 megabyte pr. Sekund.

Hurtigt Ethernet

Nogle netværk sender data med 100 megabyte pr. Sekund. Standarderne, der styrer disse fibernet, er inkluderet i 100 Base-F-familien. Enhver af 100 Base eller 100 megabyte pr. Sekund standarder inklusive fiberoptisk standard kaldes Fast Ethernet.

1000 Base-F

Fiber Ethernet-netværk er installeret under 1000 Base-F-standarden. Denne standard tillader transmission af data med tusind megabyte pr. Sekund. Som med de andre standardfamilier er der relaterede Ethernet-specifikationer, såsom 1000 Base-FX, der også fungerer med samme hastighed.

10 GBase

10 GBase-standarden dækker Ethernet-netværk, der inkluderer kobbertråde, trådløse signaler og fiberoptiske kabler, så der er ingen separat 10 GBase-F-standard. 10 Gbase-standarder styrer netværk, der sender information med 10 gigabyte pr. Sekund.