Virtuelle stationære computere i Mac OS X

Min kollega er en nylig Mac-switcher, og han klagede over for mig, at virtuelle skriveborde ikke er inkluderet i Mac OS X, ironien er, at de er, de har bare navnet Spaces (kommer fra en tung Linux-baggrund, jeg antager navngivningskonvention kastede ham bare af). Virtuelle stationære computere er en meget almindelig og populær funktion i de fleste Unix GUI'er, men som Mac OS X har også inkluderet virtuelle desktops i Mac OS X.

I stedet for at blive kaldt "Virtual Desktops", kaldte Apple dem "Spaces", men begrebet er identisk, flere virtuelle arbejdsområder på en maskine . Mellemrum i Mac OS X giver dig mulighed for at have op til 16 forskellige arbejdsområder til at arbejde indenfor. Du kan endda udpege bestemte applikationer til at køre lige inden for et bestemt rum, hvilket er meget praktisk til at skabe et ryddeligt arbejdsmiljø.

Spaces er virtuelle stationære computere i OS X

I moderne versioner af OS X er denne funktion en del af Mission Control, mens den i tidligere versioner er en del af Expose. Ikke desto mindre fungerer virtuelle desktops på samme måde i Mac OS X.

I OS X El Capitan, Yosemite, Mavericks, Mountain Lion, er funktionen en del af Mission Control, her er hvordan du kan justere præferencerne for det:

  1. Åbn  Apple-menuen, og gå til Systemindstillinger, og gå derefter til "Mission Control"
  2. Indstil din genvejskontrol genvej i overensstemmelse med dine præferencer for at få adgang til funktionen

Når du har konfigureret rum, kan du få adgang til funktionen via en tastaturgenvej, en gestus eller ved at sende apps til fuldskærmstilstand. Du kan også flytte apps eller vinduer til nye rum for at oprette et nyt skrivebord hurtigt fra Mission Control.

Konfiguration af dine virtuelle skriveborde i tidligere versioner af Mac OS X er også meget nemt, herunder Snow Leopard og Leopard, bare start systemindstillingerne og klik på ikonet "Expose & Spaces", hvor du vil se en skærm med forskellige muligheder, herunder hvor mange virtuelle arbejdsområder, du vil bruge, hvilke applikationer der tildeles til hvilke mellemrum og hvilke tastetryk, der aktiverer Spaces virtuelle desktop switcher. (se skærmbilleder)

Spaces er helt sikkert et stort underudnyttet træk ved Mac OS X, men strømbrugere og dem, der er bekendt med de virtuelle skriveborde på Linux-arbejdsstationer, vil meget gerne vide, at de er inkluderet i Mac OS X. Hvis du ikke har brugt dem endnu, giver det det et skud, kan du blive overrasket over, hvor hjælpsomme du kan finde virtuelle stationære computere eller mellemrum.

Husk, i nye versioner af OS X får du adgang til Spaces fra Mission Control, og de forskellige virtuelle skriveborde lægges over toppen af ​​skærmen i rækkefølge. Fuldskærms Apps hver får tildelt deres eget virtuelle desktop-rum også.