Vis Live Traffic i Google Maps på iPhone og iPad

Næste gang du bruger Maps på en iPhone eller iPad for at få vejledning for at komme fra punkt A til punkt B, gør dig selv en stor tjeneste og brug funktionen Live Traffic til at hjælpe med at planlægge din rute. Fra Maps-appen kan du se live-trafik i et hvilket som helst område:

  • Tryk på siden krølleikonet i hjørnet af Kort
  • Tryk på knappen "Vis trafik", og tryk derefter på siden krølle igen for at vende tilbage til Kort

Når trafikvisningen er aktiveret, slutter vejene farvekodet baseret på live trafikforhold:

  • Grøn - let sejlads, ingen trafik
  • Gul - langsomt bevægende trafik, men det bevæger sig
  • Rød - grundlæggende gridlock, undgå om muligt, høj trafik

Jeg troede, at dette var en kendt funktion, men nogle venner var helt forbløffet over det den anden dag, så det fortæller mig måske, det er kun de mere kloge af os, der ved om dette. Funktionen fungerer det samme på en iPad, iPhone eller iPod touch og Google Maps på internettet, du skal bare bruge internetadgang af en eller anden art for at bruge den. Funktionen skal fungere lige så godt i IOS 6's nye Maps-app, men når Google udgiver deres eget app, kan det være en god ide at downloade det også.

Hvor kommer trafikdata fra?

Du! Nå, du og alle andre iPhone, Android, Blackberry, WindowsPhone og alle andre smartphone-brugere virkelig. Google bruger anonyme lokaliseringsdata fra GPS-udstyrede mobiltelefoner og bruger den til at beregne trafikhastigheder og overbelastning. Resultatet er et utrolig præcist crowdsourced billede af trafik, der opdateres live 24/7.

Planlæg ikke en tur uden det!