Sådan ændres dit zoomniveau

Zoomniveauer henviser til den måde, du ser din skærm på med hensyn til tekst og billedstørrelse. Hvis du har dårligt syn, vil du måske bruge zoomniveauet ofte, da dette hjælper dig med at læse lille tekst og billeder. Der er tilgængelighedsmuligheder, der også kan hjælpe her, såsom forstørrelsesapplikationen, der leveres med Windows-operativsystemer. Det er dog mere praktisk at bruge de indbyggede zoomfunktioner.

Brug indstillingerne "Vis" og "Zoom" i vinduet "aktiv". Klik på dette, og du vil sandsynligvis se en række tilgængelige muligheder, der tilbyder forskellige zoomniveauer, afhængigt af hvad du arbejder på. Normalt kan du vælge en indstillet procentdel til zoom, f.eks. 75%, eller du kan indtaste tal for at angive det valgte zoomniveau.

Hold knappen "Ctrl" (kontrol) nede, og drej den midterste museknap samtidig. Dette trick fungerer normalt kun i webbrowsere, men vil nulstille ind eller ud af siden afhængigt af hjulets rotationsretning (op eller ned). Stop, når du er fortrolig med det valgte zoomniveau.

Skift fysiske tekststørrelser, når du redigerer. Dette er ikke en ideel løsning, men i nogle software, såsom Notesblok, er der ingen zoomfunktion. Som en løsning kan du ændre størrelsen på teksten for at læse eller skrive den.

Brug funktionen "tilgængelighedsforstørrelsesglas". Hvis du ikke vil bruge standardzoomfunktionen, kan du bruge forstørrelsesapplikationerne. Disse er normalt tilgængelige ved at vælge "Start", "Alle programmer", "Tilbehør" og "Let adgang". Dette placerer et vindue på skærmen. Uanset hvor du bevæger musen, kan vinduet zoomes ind i teksten. Dette fungerer på enhver software, inklusive browsere og standardsoftware. Bare vær opmærksom på, at der vil være et vindue på skærmen, der nogle gange kan komme i vejen for dig.

Advarsler

Hvis du ændrer tekststørrelser i Notesblok og andre programmer uden zoomfunktioner, vil du måske ændre tekststørrelsen til normal igen, da skriftstørrelsen gemmes til den næste bruger.