Hvad er forskellen mellem VNC og VPN?

Akronymerne "VNC" og "VPN" vedrører begge computing og netværk, men deres formål og funktionalitet er helt forskellige. "VNC" er normalt forbundet med desktop support og netværksadministration, mens "VPN" er en metode til sikker netværksoverførsel.

VNC

VNC, eller Virtual Network Computing, er et meget anvendt system til ekstern visning og styring af en computer fra en anden. Det blev udviklet af AT&T Labs ved Cambridge University.

VPN

VPN eller Virtual Private Network beskriver et system, hvor der oprettes en netværksforbindelse fra et sted til et andet "oven på" eller "inde i" et andet netværk. Det kaldes ofte en "VPN-tunnel", fordi resultatet er et tunnellignende netværk inden for et andet netværk, hvor enhederne i og uden for tunnelen ikke er opmærksomme på hinanden. Det er almindeligt anvendt som en sikker metode til transmission af data over internettet.

VNC smagsstoffer

Der er mange forskellige udgivelser eller "smag" af VNC-protokollen. Nogle af de mere almindelige inkluderer "RealVNC", "UltravNC" og "TigthVNC." (Se ressourcer)