Lær Python gratis med en online guide og Mac OS X

Vil du lære et nyt programmeringssprog? Python er et af de hippeste sprog i brug i disse dage, men hvorfor betale for bøger og kursusarbejde, når du kan gøre alt på egen hånd gratis på din Mac? Du kan gøre præcis det med Dive Into Python 3, som er gjort tilgængeligt som en gratis download online eller som PDF.

Et par noter, bogen er til Python 3, men Mac OS X Lion pakker Python 2.7, så du vil downloade den nyeste version. Her er alt, hvad du skal bruge for at komme i gang:

  • Xcode 4.1 - gratis download fra App Store
  • Tekst editor med Python syntax fremhævning - Xcode virker til dette, eller TextWrangler anbefales også, det er den gratis lillebror til BBEdit
  • Python 3.2.1 til Mac OS X 10.6 og 10.7 (direkte link, andre OS versioner her)
  • Bookmark DiveIntoPython3.org eller bedre endnu ...
  • Download hele bogen som PDF- og eksempelfiler gratis - du kan derefter gemme og åbne PDF-filen på din iPad for hurtigreference, hvis du vil have det

Takket være Mike for linket til HackerNews, hvor diskussionsgruppen også indeholder anbefalinger til den officielle vejledning på Python.org og den medfølgende referencevejledning som to ekstra gode ressourcer til læring.

Opdatering: En anden god Python-bog, der er tilgængelig til gratis onlinevisning, er Learn Python the Hard Way, takket være dem, der anbefalede denne.