Sådan stopper du hadepost

Hat mail, ofte sendt anonymt, er en form for mobning, der chikanerer, skræmmer og truer modtageren. Det kan komme via e-mail, Facebook eller traditionelle breve, og det anvendte sprog er voldeligt og skadeligt for modtageren. Gerningsmænd retter sig ofte mod ofre identificeret ved handicap, race, etnicitet, religion, seksuel orientering eller transseksuel identitet. Du kan muligvis stoppe had mail ved at kontakte dit lokale politi.

Hvad du kan gøre

Afhængig af sværhedsgraden af ​​indholdet kan du svare, blokere eller kontakte myndigheder. Når hadepost ankommer til din indbakke, skal du aldrig deltage i en frem og tilbage kamp med ord; I stedet skal du bede haderen stoppe, og hvis had-mailen fortsætter, så lad afsenderen vide, at du vil kontakte myndighederne. De fleste e-mail-udbydere inkluderer e-mail-filtre på serversiden, der beslaglægger spam, inden den når din indbakke. Tilføj afsenderen og hans domæne til blokeringsafsenderens liste. Kontakt din e-mail-udbyder for yderligere instruktion, hvis det er nødvendigt. Folk, der bliver mobbet på Facebook, kan fjerne indlægget og rapportere det via rapportlinket eller blokere afsenderen fuldstændigt. Børn bør også dele indholdet med en forælder eller lærer og få dem til at vurdere situationen.

Kend dine rettigheder

Nogle byer kan have en enhed til hadkriminalitet inden for deres lokale politiafdelinger, der beskæftiger sig med had-partisk kriminalitet; dog varierer lovene fra stat til stat. Ifølge Matthew Shepard og James Byrd, Jr., Hate Crimes Prevention Act of 2009, kriminaliserer statutten kun voldelige handlinger, der resulterer i legemsbeskadigelse, ikke trusler om vold, som man måske modtager i hadpost. Imidlertid hedder det i statutten, at trusler om at påføre fysisk skade kan retsforfølges i henhold til andre vedtægter om hadforbrydelser. Hvis du har grund til at tro, at du er i fare for en hadforbrydelse, skal du rapportere hændelsen til politiet og gemme al korrespondance til beviser, hvis der opstår en fremtidig hændelse.