Prioritere trådløse netværk i Mac OS X

Åbn Wi-Fi-netværk er overalt, hvis du er stationeret i et område med tonsvis af dem, vil du sandsynligvis gerne prioritere dit eget netværk til at være det øverste trådløse netværk for at deltage, så du ikke ender med at komme op på en andens usikrede netværk. Prioritering er også en god idé, hvis du bruger Personal Hotspot offentligt, så du ikke ender med et åbent offentligt adgangspunkt.

Den nemmeste måde at forhindre, at en Mac deltager i et netværk over en anden, er at indstille prioritet, hvilket giver dine foretrukne wifi-routere præcedens over de andre.

Sådan indstilles Wi-Fi-netværksprioritet i Mac OS X

Vi viser dig præcis, hvordan du får Mac OS X til at prioritere bestemte wifi-netværk over andre routere, når flere netværk ligger inden for rækkevidde:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og klik på "Netværk"
  2. Klik på låsikonet i hjørnet for at låse indstillingerne op
  3. Klik nu på "Avanceret" og vælg derefter fanen "Wi-Fi"
  4. Klik på det trådløse netværk, du vil oprette forbindelse til, primært, og træk det øverst på listen, arrangér de andre netværk efter prioritet
  5. Klik på "OK" for at gemme ændringerne og lukke af Systemindstillinger

Uanset hvad det øverste Wi-Fi-netværk er, bliver det første, der bliver tilsluttet, forudsat at det er tilgængeligt. Hvis det øverste netværk ikke er tilgængeligt, vil den næste ned blive det foretrukne netværk og så videre. Med iPhone Hotspot-eksemplet vil du sandsynligvis have det øverst på listen.

For at få et ekstra sikkerhedsniveau og for at forhindre, at en Mac ved et uheld kommer til det forkerte netværk, kan du markere feltet "Spørg til nye netværk" i Netværksindstillinger. Dette vil medføre, at OS X opfører sig mere som iOS, og spørger dig, før det tilslutter, uanset hvor wi-fi-netværket er åbent og tilgængeligt, selvom Wi-Fi-popup-vinduer kan blive irriterende.