Sådan oprettes og vedligeholdes et websted gratis

Takket være udviklingen af ​​en række webstedsopbygningsværktøjer er der et utal af enkle måder at opbygge og vedligeholde et websted gratis. Vi kan bredt opdele de vigtigste metoder i to kategorier: installation og opbygning af et websted på din egen hostingkonto med et Content Management System (CMS) eller udnyttelse af de gratis tjenester i nogle af de online webstedsopbygningsapplikationer. Der er fordele og ulemper knyttet til begge muligheder. Det er op til dig at afveje dem og beslutte, hvilken metode der passer til dig.

Hosting dit eget websted

Trin 1

Find et gratis hostingfirma. Når du vælger et gratis hostingfirma, skal du overveje lagertillæg, serversoftwaren (Cpanel er den mest populære) og yderligere funktioner som Fantastico, som giver dig mulighed for nemt at installere en række applikationer. Nogle gratis værter, der er værd at overveje, er 000webhost ($ 0,00 webhost) og Black Apple Host. Begge sider bruger den gratis tjeneste som en tilskyndelse til at få brugere til at opgradere til premium-tjenester.

Trin 2

Registrer et gratis .tk-domæne. Tokelau er et område i New Zealand i Stillehavet, der giver enhver mulighed for at registrere en .tk URL gratis. Få dine (DNS) domænenavnserverindstillinger fra din hostingkonto, og konfigurer URL'en til at pege på serveren.

Vælg et CMS, og installer det på din hostingkonto. Der er en håndfuld open source CMS-pakker, hvor Joomla og Drupal er blandt de mest populære. Wordpress og Moveable Type er enkle at konfigurere, men er ikke rigtig egnede til at gøre noget ud over blogging.

Brug af en webapplikation

Trin 1

Forstå hvordan webapps fungerer. En webapp er en browserbaseret grænseflade, der hostes af det firma, der har bygget det. Der er ofte et træk-og-slip-interface, der giver dig mulighed for at oprette din webside uden kendskab til HTML eller programmering. Sammenlignet med installation af et CMS er en webapp generelt nemmere at bruge, men et CMS giver muligvis mere fleksibilitet.

Trin 2

Vælg en app, der passer til dine krav, såsom Wix eller Weebly. Wix er en site-building app, der lader dig opbygge Flash-websteder, selvom du aldrig har brugt Flash før. Der er et bibliotek med snesevis af frit tilgængelige, professionelt designede skabeloner kategoriseret efter funktion. Weebly har eksisteret siden 2006 og har over 3 millioner brugere ifølge sit websted. Ligesom Wix har den også en træk-og-slip-platform med den ekstra fordel, at du kan bruge din egen URL uden ekstra gebyr.

Opret og konfigurer dit websted, og vær forberedt på en indlæringskurve. Det kan være fristende at blive båret af alle de seje funktioner, disse apps tilbyder, men det er meget klogere at kun tilføje så meget funktionalitet, som du har brug for, så læs om emnet anvendelighed, inden du kommer i gang.