Sådan konverteres Guitar Pro-filer til MIDI

Guitar Pro er primært designet til at skabe musiktabatur til guitar, bas og lignende instrumentbånd. Derudover tillader det også brugeren at transskribere tromletablatur og standardmusiknotation. En MIDI-fil er et standardformat, der bruges til at fortælle synthesizere, hvornår og hvilke noter den skal afspilles, svarende til tablatur og musiknotation. Guitar Pro giver brugeren mulighed for at konvertere Guitar Pro-filer til MIDI-filer. MIDI-filen kan derefter indlæses i en synthesizer for at afspille det spor, der er skrevet i Guitar Pro.

Åbn Guitar Pro-filen i Guitar Pro. Guitar Pro-filer har en udvidelse baseret på hvilken version af programmet der blev brugt til at oprette filen. En .gp5-fil blev skrevet i Guitar Pro 5, mens en .gp3-fil blev skrevet i Guitar Pro 3. Hver version af programmet kan indlæse filer skrevet i en hvilken som helst tidligere version af programmet.

Dæmp alle spor på Guitar Pro-filen, der ikke skal konverteres til MIDI-filen. Klik på boksen “M” ud for spornavnet i den nederste halvdel af skærmen for at slå lyden fra et spor. Et rødt “M” i feltet angiver, at det er slået fra.

Fremhæv "Export" under menuen "File". En undermenu vises.

Vælg "MIDI ..." i undermenuen. En filbesparelsesprompt vises.

Indtast navnet på den MIDI-fil, der skal gemmes under, i gemprompten.

Tryk på knappen “OK”. Guitar Pro konverterer Guitar Pro-filen til en MIDI-fil under navnet, der er indtastet i prompten. Denne fil kan indlæses i ethvert program eller synthesizer, der accepterer MIDI-filer.

Tips

Nogle versioner af Guitar Pro har en funktion kaldet Realistic Sound Engine (RSE). De fleste synthesizere skaber ikke nøjagtigt lyde til bestemte instrumenter, såsom guitar eller bas. RSE følger med Guitar Pro for at give en bedre lydafspilning af disse instrumenter. Forvent en nedgradering af lydkvaliteten på MIDI-filen sammenlignet med afspilning af Guitar Pro-filen ved hjælp af RSE. MIDI-filer indeholder ikke lyddata, kun bemærkningsdata. Lydkvaliteten ved afspilning af MIDI-filer er udelukkende baseret på kvaliteten af ​​den synthesizer, der bruges til at afspille den.