Sådan søger man sider på kommandolinjen

Kommandolinjebrugere er utvivlsomt bekendt med mandsider eller manuelle sider, der indeholder detaljer, hjælp og dokumentation til bestemte kommandoer og funktioner. Henvisning til en man side kan være afgørende, når man forsøger at lære ordentlig syntaks eller hvordan en kommando fungerer, men med hvor store nogle manuelle sider er det, kan være en reel træk for at rulle gennem hele manens side for at prøve at finde en relevant del. Derudover ved du bare ikke præcis, hvilken manuel side du skal søge efter relevante data til. Heldigvis er der to søgeværktøjer til at søge på man sider og hurtigt finde og få adgang til præcis, hvad du leder efter, om du finder og matcher en streng eller søgeord på en aktuelt aktiv man side eller ved at søge i alle manuelle sider for en kamp.

Søger man pages fungerer det samme i næsten enhver unix baserede kommandolinje, hvad enten det er Mac OS, Linux, BSD eller hvad som helst andet. Sådan fungerer det:

Sådan søger du alle man pages for en string match

Hvis du vil finde noget om en generel kommando, funktion eller funktion, men du er ikke sikker på hvilken man side dataene vil være i, eller måske vil du bare finde alle referencer til noget, du bruger en bred strengestreg at søge i hver enkelt manuel side på computeren for alle kampe:

man -K "String"

Bemærk flag er en kapital -K, strengen kan være noget. For at finde alle manuelle sider, der indeholder strengen "eraseDisk", skal du bruge syntaksen:

man -K "eraseDisk"
/usr/share/man/man3/Common Crypto.3cc? [ynq] n
/usr/share/man/man8/diskutil.8? [ynq] y

Hitting return vil straks begynde at søge i alle manuelle sider, der findes i / usr / share / man / * og når en kamp er fundet, rapporteres tilbage og tilbyder den matchende manuelle side til dig, som du kan acceptere med 'y' eller afsked med 'n' eller afslut med 'q')

Hvis du er en Terminal.app-bruger på Mac, finder du -K-flag ligner ved at bruge højre-klik-søg-man-index-tricket, vi diskuterede her, medmindre det er gjort helt fra kommandolinjen og kræver ingen mus eller markør interaktion.

Søg i Aktuel Manuel side for kampe

Når du er på en manuel side, kan du også søge inden for den aktuelt åbne man side for en streng match også. Det er gjort med / som sådan:

/ search term

Lad os sige, at vi er på mandsiden for launchd, og du vil finde kampe til "LaunchAgents" inden for denne manuelle side. Når du er i mand til launchd (man launchd), vil du bruge følgende:

/launchagents

Eventuelle kampe til syntaksen i den aktuelle man side vil blive fremhævet. Du kan derefter navigere mellem kampe med n og shift + n.

De tre tricks at huske at søge, når du er inden for en man side er:

  • / søgestreng - find kampe til "søgestreng" i nuværende man side "
  • n - gå til næste kamp
  • shift + n - gå til tidligere match

Husk disse tips næste gang du sorterer gennem manuelle sider på kommandolinjen. Og for dem, der bruger Terminal app, skal du huske, at du også kan søge og starte manuelle sider fra menuen Terminal Hjælp direkte, hvilket vil give dig mulighed for at bruge den førnævnte strengsøgning til at se i en hjælpedok for at få yderligere oplysninger.

Kender du til nogle andre manuelle sidesøgningstrykker? Lad os vide i kommentarerne.