Hvad er mobil lufttid?

Blandt de hyppigst stillede spørgsmål til ethvert mobiltelefonfirma er forespørgslen "Hvad er airtime?" Mobil lufttid er den samme for kontrakt-, forudbetalte eller pay-as-you-go-mobilkunder og er defineret af den tid, du bruger dit mobilnetværk.

Definition

Ifølge Verizon, en af ​​verdens førende udbydere af trådløse telefoner, defineres udsendelse som det tidspunkt, du er forbundet til dit mobiltelefonnetværk. Dette inkluderer at foretage opkald, hente meddelelser og databrug. (Se reference 1.)

Typer

Airtime kan bruges af alle med en mobiltelefon. Du kan betale for det gennem en faktureringscyklus (kontrakt), forudbetale via en plan som T-Mobile FlexPay eller gennem kort købt hos forhandlere over hele verden. Den eneste ulempe er, at nogle forudbetalte minutter udløber, hvis de ikke bruges inden for en bestemt tid. (Se reference 2.)

Overvejelser

Ifølge Fixed & Mobile Private Limited (der fungerer som TransferTo) er to tredjedele af verdens 4,5 milliarder mobiltelefoner forudbetalte mobiltelefoner. Det meste af den sendetid købes via skrabelodder eller elektroniske pin-numre og kan deles med en anden abonnent på den samme mobiltjeneste. (Se reference 3.)

Misforståelser

Airtime og airtime minutes er ikke den samme ting. Airtime-minutter er den taletid, der bruges på din telefon, men er kun en del af de samlede airtime-afgifter, du kan pådrage dig fra en mobiludbyder. Nogle engangstelefoner har nu mulighed for at tale, sende tekst, sende MMS (multimediebeskeder) og surfe på nettet. Alle disse funktioner bruger lufttid.