RG59 Vs. RG6-kabel

RG59- og RG6-kabel er begge typer koaksialkabler, der anvendes til en række videotransmissionsrelaterede applikationer. Begge har visse fordele og ulemper og findes almindeligvis i applikationer lige fra kabel-tv til hjemmet til videokontrolrum og satellitforbindelser. Valget mellem de to bestemmes af, hvordan - og til hvilket formål - det vil blive brugt.

Historie

RG6-kablet er det nyere af de to koaksiale kabelteknologier. Begge tager deres navne fra en militær betegnelse kendt som Radio Guide; men dette udtryk og er brugt i militære applikationer har længe været forældet. Antallet efter RG på en kabeltype er faktisk helt tilfældigt og tildelt af producenten af ​​kablet.

Identifikation

Eksternt kommer begge typer i forskellige tykkelser, længder og farver. Men det er op til det enkelte firma, der producerer et specifikt kabelmærke.

Imidlertid er der indvendige forskelle. RG6-kablet er lavet med en aluminiumsfletning, mens RG59 bruger kobberfletning. Afskærmning på RG6-kablet er lavet af aluminium. I sjældne tilfælde leveres RG59-kablet med aluminiumsafskærmning i stedet for kobberafskærmning.

Fungere

Både RG6-kabel og RG59-kabel bruges til at overføre lyd- / videodatasignaler fra enheder såsom kabelbokse og parabol til tv-skærme. Imidlertid bruges RG6-kabel hovedsageligt med digitale kabelsignaler og satellitsignaler, mens RG59 hovedsageligt bruges til analogt kabel-tv.

Overvejelser

RG59-kabel er ikke nyttigt til satellitsignaler og digitale kabelsignaler, fordi det ikke kan håndtere de højere båndbredder, der er knyttet til denne type data. RG59 mangler også den folieafskærmning, der er nødvendig for at beskytte mod signalinterferens forbundet med satellit- og digitale kabelforbindelser.

Fordele

RG6-kablet har en bredere vifte af anvendelser, fordi det er bagudkompatibelt med ældre analoge tv'er og analoge signaler samt digitale og satellitsignaler. RG59 har en lille fordel, når det kommer til at køre lange kabellængder over 100 fod, da det har lidt mindre signaltab over afstande.