Tale til tekstenheder

Tale-til-tekst-enheder sparer brugerne tid ved at oversætte lydoptagelser til tekst på skærmen. Selvom enheden er computerrelateret hardware, afsluttes talegenkendelses- og oversættelsesprocessen med software til talegenkendelse. Der er flere forskellige digitale stemmeoptagere at vælge imellem og et par typer talegenkendelsesprogrammer.

Voice on the Go

Denne abonnementssoftware til betaling som du har adgang til har en række funktioner, der fungerer på enhver mobiltelefon. Brugere kan oprette og sende 15-sekunders tekstbeskeder ved hjælp af deres stemme. Det kan også bruges til at opdatere status for sociale netværk og endda oprette korte "Twitter" -stiltekster, som derefter synkroniseres med dine personlige internetkonti via trådløs eller en GPS (Global Positioning System).

Vlingo Plus

Vlingo Plus er talegenkendelsessoftware til BlackBerry-brugere. I stedet for et pay-as-you-go-system kræver dette et grundlæggende on-off-køb. Programmet giver brugerne mulighed for at fortælle deres BlackBerry-telefoner at sende tekst, e-mail, ringe og opdatere status med korte stykker tekst via en sidetast. Denne nøgle er let at finde ved berøring, selv når du ikke kan se enheden korrekt, f.eks. I mørke eller når du løber.

BigHand

BigHand er et tale-til-tekst-program designet og implementeret af det britiske firma BigHand. Brugere optager deres stemme ved hjælp af, hvad der dybest set er en diktafon inde i en mobil kommunikationsenhed (såsom en smartphone eller BlackBerry). Stemmeoptagelsen sendes derefter til en workflow for talegenkendelse, og lydene (ord) transkriberes til tekst, eventuelt med korrektur, hvilket tilføjer nøjagtighed og læsbarhed. Det er nyttigt til detaljeret tekst, såsom juridisk dokumentation og notering. Eventuelle fejl kan rettes af brugeren som beskrevet af BigHand.

Dragon Naturligvis taler

Dragon er et alsidigt dikteringsprogram lavet af Nuance, der giver brugere i en række forskellige erhverv mulighed for at oprette og redigere data i dokumentation og e-mail uden at skulle skrive - de foretager simpelthen ændringerne ved hjælp af stemmekommandoer. Desuden kan hele stykker arbejde udvikles ved hjælp af diktering i stedet for at skrive, simpelthen ved at tænde for programmet og tale ind i mikrofonen, når det optager. Dragon tilbyder taledrevet klinisk dokumentation og kommunikation til sundhedsindustrien. Dragon bruges også til at forbedre kundeinteraktioner for en række kommunikationsvirksomheder og callcentre.

Bedste praksis

For at få mest muligt ud af enhver talegenkendelsesenhed eller softwareprogram skal programmet trænes i at genkende et minimum antal rigtige stemmer. Dette skyldes, at algoritmerne inden for softwaren fungerer ved at lære nuancerne i personens stemme og accent over tid. Hvis enheden bruges af en person eller en lille gruppe mennesker, kan den have en nøjagtighed på 85 procent, men dette falder hurtigt for et større antal brugere. Anerkendelsessoftware fungerer også ved at lære af sine fejl, så det er altid klogt at udføre manuelle rettelser efter en oversættelse.