Fordele ved en magnetstrimmel

Magnetbåndsteknologi dominerer de fleste menneskers liv, uanset om de bemærker det eller ej. Det vises inden for flere teknologier, der spænder fra kreditkort og identifikationskort til sikkerhed og ATM-kort. AIDC-industrien (Automatic Identification and Data Capture) består udelukkende af denne alsidige teknologi. Magnetstrimler er blevet så udbredte på grund af de mange fordele, de giver.

Pålidelighed

Magnetbåndsteknologi er yderst pålidelig og er blevet grundigt testet gennem årene. Dens levetid er bevis på, at magnetiske strimler udfører det, de satte sig for at gøre. Magnetstrimler ligner meget den magnetiske optagelse, der bruges inden for videobåndoptager og diskteknologi; dog optager de kun lyde og billeder, mens magnetbånd optager data.

Alsidighed

Magnetisk teknologi er yderst gavnlig, da den kontinuerligt kan ændres, modificeres og omskrives. Magnetstrimler kan genbruges flere gange. Dette er grunden til, at de er indlejret på kreditkort eller andet materiale, der konstant er afhængige af ændrede data.

Holdbarhed

Magnetstrimler er usædvanligt holdbare. I modsætning til magnetisk opbevaring, der bruges inden for bånd, er magnetstrimler meget mere robuste og indbygget i et andet stærkt materiale, såsom plast. Selvom de registrerer data, er magnetstrimler stadig relativt immune over for udvendige effekter som vand, snavs og fugtforurening. Den eneste gang, data i magnetstrimlen er tilbøjelige til at blive beskadiget, er når de kommer i kontakt med magnetiske genstande eller omstrejfende magnetfelter.

Sikkerhed

Størstedelen af ​​data, der er indeholdt i magnetstrimler, betragtes som følsomme; derfor er sikkerhed et af de vigtigste spørgsmål, som magnetbåndsteknologi står over for. Da de gemte data ikke er i en læsbar form, giver de brugeren ekstra sikkerhed. Magnetbånd fungerer via en lille række magneter. Alle data, der indtastes i strimlen, ændrer magnetens polaritet. Ændringerne i polariteten læses i binær kode som ener og nuller.