Sådan slettes en SSD

En almindelig misforståelse blandt gennemsnitlige computerbrugere er, at sletning af filer fra dit SSD-drev (SSD) er det samme som at slette dataene. Dette skyldes, at når filer og mapper slettes, ser der ud til at være mere diskplads på dit drev. Problemet er, at blot sletning af data ikke fjerner det fuldstændigt. Ifølge Gizmodo.com fjernes en slettet fil ikke helt fra din SSD, før filen erstattes med nye data. Heldigvis er der flere velprøvede metoder til at tørre en SSD med succes.

Macintosh OS X

Trin 1

Indsæt SSD'en i slotten på din bærbare computer eller i den eksterne SSD-drevlæser, der er tilsluttet din computer. Tænd computeren, og indsæt OS X-systemdisken, der fulgte med din Mac.

Trin 2

Vælg dit foretrukne sprog, og OS X-velkomstskærmen vises. Klik på ikonet Åbn diskværktøj i installationsbjælken. Vent på, at Diskværktøj-vinduet åbnes, og vælg din SSD på listen over drev inde i det venstre panel af vinduet.

Trin 3

Klik på fanen "Slet" i højre side af vinduet Diskværktøj. Klik på rullemenuen Volume Format, og vælg "Mac OS X Extended (Journaled)." Klik på drevets navnefelt, og indtast et navn til SSD'en, efter at den er blevet slettet.

Klik på radioikonet foran indstillingen 7-Pass Erase. Klik på knappen OK efterfulgt af knappen "Slet". Vent til OS X sletter dataene fra din SSD.

Windows

Trin 1

Indsæt dit SSD-drev i slotten på din computer eller i din eksterne SSD-drevlæser. Tænd din computer, og klik på Start-knappen i nederste venstre hjørne af din skrivebordsskærm.

Trin 2

Klik på søgefeltet i Start-menuen, og skriv "Administrative værktøjer". Klik på ikonet Administrationsværktøjer for at få en liste over applikationer. Dobbeltklik på "Computerstyring" fra listen. Indtast dine legitimationsoplysninger for administrativ login, og klik på knappen "Fortsæt" for at fortsætte.

Trin 3

Klik på ikonet "Storage" i den yderste venstre rude i vinduet Computer Management. Dobbeltklik på "Diskhåndtering" under lagerikonet. Et lille vindue mærket "Initialiser disk" vises. Klik på din SSD inde i vinduet, vælg indstillingen Master Boot Record (MBR), og klik på OK. Vinduet lukkes, og din diskinformation vises i den midterste rude i vinduet Computeradministration.

Trin 4

Rul ned i vinduet Computerstyring i midten, indtil du ser din SSD-information. Klik på SSD-info, højreklik og klik på "Ny enkel volumen." Guiden Ny enkel lydstyrke vises. Klik på knappen "Næste" to gange. Vælg derefter et drevbogstav i rullemenuen i vinduet. Klik på knappen "Næste" igen.

Vælg "Formatér denne lydstyrke med følgende indstillinger". Indstil filsystemet til NTFS, Allocation Unit Size til standard, og skriv derefter navnet på SSD'en i tekstfeltet Volume Label. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Klik på knappen "Udfør" for at rydde SSD-drevet.