Sådan installeres Java i OS X Mavericks

Java har masser af rigtige applikationer og anvendelser, men fordi det tidligere har været brugt som angrebsmaskine, har Apple gjort OS X rimelig aggressiv til at begrænse Java på Mac. Som følge heraf kommer Mavericks ikke med Java forudinstalleret, og opgraderede Mac'er vil fjerne Java i Mavericks installationsproces. For de fleste brugere er dette en meget god ting, det reducerer yderligere det usandsynlige tilfælde af at en trojan eller noget unødvendigt bliver installeret på Mac'er, og mange Mac-brugere vil ikke bemærke Java mangler overhovedet. På den anden side har mange af os brug for Java installeret i OS X.

Mange almindelige applikationer bruger Java, lige fra den fremragende cloud backup service CrashPlan, til Eclipse IDE, og endda nogle online banking og finansielle tjenester, og uden at installere Java selv i Mavericks finder du disse apps og hjemmesider simpelthen ikke fungerer. Heldigvis er det en simpel løsning lige som i 10, 8, og du kan gå om at installere Java på OS X Mavericks på flere forskellige måder.

Installer Java i Mavericks via kommandolinjen

Installation af Java via kommandolinjen er måske det nemmeste. Alt du skal gøre er at starte Terminal, fundet i / Applications / Utilities /, og indtast følgende kommando:

java -version

Hvis du antager, at Java ikke er på Mac, vil denne kommando udløse en popup, der siger noget i tråd med "For at åbne Java, har du brug for en Java SE runtime. Vil du installere en nu? "- Klik på" Install ", når du bliver bedt om at starte den enkle proces.

Hermed er det ligesom at installere en anden pakke. Husk, du vil sandsynligvis nødt til at genstarte visse apps, der er Java-afhængige for at få dem til at arbejde igen, herunder webbrowsere, hvis det er et websted, du forsøger at få adgang til, der kræver, at en Java-applet kører.

Hvis du kører den kommando og allerede har Java installeret, vil du simpelthen se den i øjeblikket installerede Java-version i stedet for som sådan:

java version "1.6.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_65-b14-462-11M4609)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.65-b04-465, mixed mode)

Hvis du ikke er fan af kommandolinjen, eller hellere vil få den nyeste version af Java installeret i OS X 10.9 direkte fra Oracle, så dækker vi det næste.

Mulighed 2: Installation af den nyeste Java-version fra Oracle

Den anden mulighed for at få den nyeste version af Java er at bare downloade den fra Oracle og installere manuelt.

  • Tag den nyeste Java fra Oracle

De fleste tilfældige Mac-brugere behøver kun at få JRE (Java Runtime Environment) og ikke hele JDK (Java Development Kit).

Downloading direkte fra Oracle hjemmeside sikrer, at den nyeste version vil blive installeret, og det har også den fordel, at man tillader fjerninstallation og opgraderinger på Mac'er via Remote Login eller SSH.

OS X håndterer Java godt i disse dage, og nyere versioner af Safari tillader endda at tillade Java-plugin'en på et websted, hvilket yderligere begrænser dets potentielle problemer.

Husk, for de fleste Mavericks-brugere kan du undgå Java og ikke bekymre dig om det. Installation af Java er virkelig kun nødvendigt, hvis en afgørende applikation eller webtjeneste kræver det.