Xboxens historie

2013-udgivelsen af ​​Xbox One markerede den tredje generation af Microsofts hjemmekonsol. Med softwaregiganten så fast etableret i konsollandskabet er det svært at forestille sig, at der var en tid, hvor mange troede, at Xbox-projektet var dømt til at mislykkes. I løbet af mere end et årti siden udgivelsen af ​​den originale Xbox har Xbox-mærket introduceret flere vigtige innovationer og gennemgået mange ændringer.

Fødslen af ​​et brand

Den originale Xbox, der blev udgivet i tide til helligdagene i 2001, var Microsofts første indtræden på hjemmekonsolemarkedet. Microsofts mål med denne nye enhed var at gøre spiludviklingen lettere ved at bruge teknologi, der allerede er kendt af pc-spilproducenter. Xbox gik imidlertid ind på et sjette generations konsolmarked, der allerede var besat af Sega Dreamcast og Sonys populære PlayStation 2; derudover faldt udgivelsen sammen med Nintendos frigivelse af Gamecube. Inden for denne meget konkurrenceprægede markedsplads spekulerede observatører på, om Microsofts konsol ville vise sig at være en dyr fejltagelse.

Rødderne til succes

Selvom det aldrig formåede at outsell PlayStation 2 - eller endda komme tæt på - etablerede Xbox sig på konsolmarkedet baseret på flere faktorer. Det mest betydningsfulde for spillets historie var introduktionen af ​​Xbox Live. Selvom andre konsoller havde nogle onlinefunktioner, ændrede Xbox Live spil permanent ved at gøre online-spil centralt i konsoloplevelsen. En anden vigtig faktor var Microsofts køb af Bungie Studios. Bungies flagskib Xbox-spil, "Halo", var en kæmpe succes og er fortsat et af de mest indflydelsesrige skydespil nogensinde frigivet; efterfølgeren, "Halo 2", solgte rekordstore 2,4 millioner eksemplarer i de første 24 timer og blev et af de mest populære spil i sin generation. En tredje faktor var den enorme prisnedsættelse - fra $ 299,99 til $ 199,99 - introducerede Microsoft i foråret 2002. Salget af konsollen steg med over 50% fra første halvdel af 2002 til det andet, hvilket gav Xbox fodfæste i mere gamers stuer.

Introduktion til Xbox 360

Som den sjette generation af konsoller i alderen forventede spillere varmt annonceringen af ​​Microsofts næste generations konsol. Ved ikke at medtage et nyt optisk diskformat - skønt en valgfri HD-DVD-tilføjelse var tilgængelig - slog Microsoft sin vigtigste rival, Sony, på markedet med næsten et år og frigav i tide til jul 2005. Imidlertid begyndte den tidlige Xbox 360 systemer blev plaget af hardwareproblemer, der resulterede i den frygtede "røde dødsring", hvilket tvang Microsoft til at erstatte de ødelagte konsoller. På trods af dette fejltrin overgik Xbox 360 den originale Xbox og Sonys PS3 på det amerikanske marked, skønt begge blev udsolgt af Nintendos ukonventionelle nye konsol, Wii. En vigtig tilføjelse til konsollen var den bevægelsesfølsomme, stemmeaktiverede Kinect-controller, der blev udgivet sommeren 2009, Microsofts svar på Wii's bevægelsesfølende Wii-fjernbetjening.

En ny generation: Xbox One

Microsofts tredje Xbox-konsol, Xbox One, dukkede op i butikshylderne i november 2013, kun en uge efter Sonys PS4. Xbox One spillede en vigtigere rolle for Kinect, da de tidligste konsoller inkluderede Kinect som en standardfunktion. Imidlertid stoppede Microsoft i 2014 med at inkludere Kinect i alle systemer og skar prisen på konsollen for at matche PS4. Microsoft-markedsføring portrætterede Xbox One ikke kun som en spillekonsol, men som en multifunktionel hjemmeunderholdningsenhed, der kan være din destination til film og tv, videokonference, musik og live sportsprogrammering. For at køre hjem denne kendsgerning kan Xbox One oprette forbindelse til din kabel-tv-boks og vise live-tv til de tidspunkter, hvor du vil tage en pause fra spil.