Konverter en lydfil til en Android- eller iPhone-ringetone fra Terminal

Nogensinde ønsket at oprette en iPhone eller Android ringetone fra en eksisterende lydfil, men ønskede at fuldføre processen helt fra kommandolinjen? Du har held og lykke, fordi OS X har et lille lydkonverteringsværktøj, der kan omdanne et eksisterende lydspor til en Android eller iPhone-kompatibel ringetone i sekunder. Vi slår kommandoen ned for både Android- og iPhone-brugere, selvom den metode du vælger, skal du stadig synkronisere ringetonen til enheden selv.


Dette er selvfølgelig rettet mod en smule mere avancerede brugere, der gerne bryder rundt i Terminal, og det er bestemt ikke den mest brugervenlige måde at lave ringetoner på, ligesom hvordan det kan gøres med iTunes eller Garageband. Nej, det er til brugere, der ønsker at undgå GUI uanset årsagen, og i stedet vende om til terminalen, måske for at automatisere opgaven, eller måske bare for at få nogle mere ærlige cred.

Bemærk, at iPhone-ringetoner, der oprettes på denne måde, stadig skal falde inden for den maksimale 45 sekunders længde, der rent faktisk skal bruges på enheden. Android-smartphones har ikke samme tidsbegrænsning, men du kan alligevel altid trimme lyden

Konvertere en lydfil til en iPhone-ringetone fra kommandolinjen

IPhone bruger m4r ringetone format, som er en variant af m4a lyd filtype. Vi bruger kommandoen afconvert til at tage en eksisterende lydfil og konvertere den direkte til m4r. Den generelle syntaks at bruge er som følger:

afconvert [original-audio-file] [ringtone-file] -f m4af

For eksempel tager vi en kort sang kaldet "Venter" fra iTunes-biblioteket og konverterer det til en m4r, der vil sidde på skrivebordet:

afconvert ~/Music/iTunes/iTunes\ Media/Music/Shook/Waiting.mp3 ~/Desktop/Waiting.m4r -f m4af

Går et skridt videre konverterer vi et lydspor (mp3 i dette tilfælde) til en m4r, og importerer det direkte til iTunes ved at åbne det her:

afconvert ~/Music/Sample.mp3 ~/Sample.m4r -f m4af && open ~/Sample.m4r

Ja, du kan slippe m4r-filer direkte i mappen Toner i stedet, men iTunes skal lanceres på en måde for at importere det.

Du skal stadig synkronisere ringetonen til iPhone selv, medmindre du har automatisk synkronisering tændt, når den er på iPhone, skal du indstille den som din normale ringetone gennem Indstillinger> Lyde eller tildele den til en kontakt, hvis du hellere vil det være unik for en person.

Konvertere en lydfil til en Android Ringetone via Terminal

Android-telefoner accepterer mp3 og m4a som ringetone filer, så alt vi skal gøre er at justere afconvert-kommandoen for at angive et andet filformatudgang. Syntaxen er ellers den samme som konvertering skitseret ovenfor:

afconvert /path/to/original /destination/ringtone.m4a -f m4af

For eksempel vil denne kommando tage en lydfil på skrivebordet med navnet "1up.aiff" og dreje det til en Android ringetone:

afconvert ~/Desktop/1up.aiff ~/Desktop/1up.m4a -f m4af

Nu skal du bare få ringetonen til Android-telefonen, enten via Google Play, med Android File Transfer eller ved at montere den som et drev og kopiere det til telefonfilen via filsystemet. Hvis du kopierer via filsystemet, skal du sørge for at slippe det i mappen "Ringetoner" på Android-telefonen - hvis den mappe ikke eksisterer af en eller anden grund, eller bare gøre det selv. Når det er på Android-telefonen på den rigtige placering, kan du finde det i Indstillinger> Lyd> Telefon ringetone.