Sådan spiller du Tic-Tac-Toe

Elementer, du har brug for

  • Papir

  • Kuglepenne eller blyanter

I Tic-Tac-Toe prøver to spillere at stille tre symboler i en lodret, vandret eller diagonal række. Med nemme at mestre regler er dette et godt startstrategispil for børn, da de lærer at afbalancere deres egen taktik mod deres modstanders.. Tic-Tac-Toe er en fantastisk måde at bruge lidt fritid på, og du kan spille det overalt, så længe du har papir og en pen. Du kan også spille spillet online eller som en app-download.

Tegn to lodrette parallelle linjer og tegn derefter to vandrette parallelle linjer over midten af ​​de lodrette linjer for at skabe dit Tic-Tac-Toe gitter. Dette giver dig en åben-sidet kasse med tre og tre firkanter, som et lige "#" tegn. Gitteret behøver ikke at være så stort, bare sørg for at dine kasser er store nok til at skrive i.

Beslut hvem der tager den første tur. Vend en mønt, spil Rock, Paper, Scissors, eller lad den yngste spiller gå først. Du skal også vælge, hvem der vil være "X", og hvem der vil være "O." Nogle regler siger, at den første spiller skal være "X", men dette betyder ikke noget.

Bed den første spiller om at tegne sit symbol i et hvilket som helst felt på nettet. Den anden spiller trækker derefter sit symbol i en anden boks. Målet med spillet er at få tre af dine symboler i træk og at forhindre din modstander i at gøre dette. Hvis du udfylder gitteret, men ingen får tre symboler i træk, er spillet uafgjort - dette kaldes et "kattespil" eller "kat". Spillere kan råbe "kat", hvis de tegner - det betyder ikke noget, men kan underholde yngre børn.

Hvis du vil spille igen, skal du tegne et andet gitter og starte forfra. Denne gang skal spilleren, der blev nummer to i det sidste spil, foretage det første træk.

Tips

Hvis du starter spillet, skal du først spille et hjørne-firkant eller midten. Dette giver dig flere muligheder end at spille en sidefyrkant. Hvis du er den anden spiller, og den første tager et hjørne-firkant, skal du gå til center-pladsen for at reducere spillerens fremtidige træk. Hvis spillet begynder at blive lidt let for dig, så prøv variationer, der bygger på de færdigheder, du har lært. For eksempel fungerer brætspil Connect Four efter de samme principper som Tic-Tac-Toe, men du skal få fire diske i træk; Go Muku udvider række nummer til fem. Et tredimensionelt Tic-Tac-Toe-sæt er mere udfordrende end papirversionen, da du skal håndtere tre gitre på samme tid.